Waarom een Renault Clio leasen?

0
644

Ben je op zoek naar een Renault Clio voor jouw onderneming, maar twijfel je nog tussen de uitvoering, het bouwjaar en de brandstof? Weet je nog niet zeker of je liever een automaat rijdt of toch handgeschakeld? En voor welke uitvoering ga je? We helpen je graag een stukje op weg.

Zakelijk rijden of privé?

Maak alvorens je op zoek gaat naar een auto online of in de showroom de afweging of je het voertuig uit eigen middelen wil kopen of dat je kiest voor een leasevorm. Stel jezelf daarom eerst de volgende vragen:

  • Heb ik een KVK-nummer?
  • Moet de auto fiscaal aftrekbaar zijn?
  • Wil ik zelf de controle houden over de uitgaven?

Indien je op alle vragen “Ja” kan antwoorden, dan is financial lease een slimme oplossing voor jou. Ook als je privé wil rijden, is deze zakelijke leasevorm geschikt voor jouw mobiliteitswens.

Nieuw of tweedehands Clio?

De Renault Clio komt in veel verschillende varianten. In dit artikel zoomen we in op de Clio uit 2017 en de Clio uit 2020. De laatste is nog steeds in productie en kan nieuw verkregen worden als hybride, met een brandstofmotor, of op LPG. Waar moet je op letten bij een tweedehands Renault Clio lease?

Beschikbaar met benzine of dieselmotor

Hoewel dieselauto’s vandaag de dag veel goedkoper zijn in de aanschaf, betekent dit niet dat je bij de Renault Clio ook inlevert op rijcomfort. De pittige 1.5 dieselmotor geeft je veel power bij het optrekken, maar maakt op zijn beurt wel wat meer lawaai. De 3-cilinder benzine heeft evenveel pk als de diesel, klinkt echter een stuk stiller, maar voelt daardoor ook wat minder snel aan.

Kies voor een automaat of handgeschakelde Clio

De franse auto is van alle markten thuis. Of je nu op zoek bent naar een automaat, of een schakelauto: de keuze is reuze. Tweedehands Clio’s met automaat zijn vaak wat duurder omdat ze minder goed verkrijgbaar zijn op de occasionmarkt.

Clio GT Line, RS of Estate

Een Renault Clio is altijd verkrijgbaar als een vijfdeurs, ook al oogt de hatchback variant als een driedeurs; dit komt omdat de hendel van de achterdeur zit weggestopt tussen het portier en de ruit. De Clio is ook beschikbaar als station, genaamd de Clio Estate. De Estate biedt meer ruimte dan de hatchback en is ideaal voor zakelijk rijden én ritten met de familie. Ben jij helemaal into sportief rijden? Kies dan voor een Renault Clio GT Line.

Veelzijdig, compact en sportief: Renault Clio

Waarom wij gek zijn op de Renault Clio? Hij is veelzijdig, compact en sportief. De Clio is al jaren een van de populairste hatchbacks in Europa bij particulieren en ondernemers. Je betaalt niet de hoofdprijs voor de Franse auto, en je kan hem zo uitgebreid maken als je zelf wil: automaat, met parkeerassistent, lederen bekleding, noem maar op!

Benieuwd naar de zakelijke lease prijzen voor de Renault Clio lease? De experts van FinancialLease.nl helpen je graag bij het vinden van de beste auto voor jouw onderneming.