Bespaartips voor ondernemers in 2021 – grip op je knip

0
800
Bespaartips voor ondernemers in 2021

Als ondernemer ben je vast op zoek naar bespaartips voor 2021. Dat is niet zo gek. De Corona-crisis is een moment van bezinning. Ook op financieel gebied kijken ondernemers naar hoe ze efficiënter kunnen werken. Wil jij meer weten over hoe je hier zelf mee aan de slag kunt gaan? Lees dan zeker dit artikel.

 

#1 Werk met freelancers

Qua uurtarief zijn freelancers wel wat duurder. Het voordeel is wel dat zij flexibel inzetbaar zijn. Je betaalt dus alleen voor de uren en diensten die je nodig hebt. Zeker voor zzp’ers die aan het opschalen zijn is deze manier van samenwerken een uitkomst. Als het later nog beter gaat kun je altijd iemand in loondienst nemen.

 

Niet gebonden aan een kantoor

Het voordeel van niet gebonden zijn aan personeel is dat je ook geen kantoor hoeft te huren. Je bepaalt zelf waar en wanneer je aan de slag gaat. Hetzelfde geldt voor de freelancers waar je mee samenwerkt. De kosten voor een kantoor kunnen namelijk erg hoog oplopen.

 

Er blijft geld over voor andere mooie dingen

Door onnodige kosten voor personeel en huur van een pand hou je veel geld over voor andere mooie dingen. Inmiddels is de digital nomad lifestyle veel meer dan een hype. Hoe fijn is het om te werken aan je passie aan de kust van Bali?

 

#2 Werk met micro-influencers

Als je graag je product of merk wilt promoten staan je grote obstakels te wachten. Een marketingbureau werkt tegen hele hoge kosten. Werk daarom samen met micro-influencers. Deze influencers hebben niet meer dan 2500 volgers op Instagram. Zij willen tegen een relatief kleine prijs jouw product of merk promoten. Benader de influencer wel rechtstreeks. Dit scheelt je bureau-commissie.

 

#3 Een expert in jouw vakgebied als coach

Vooral voor als je vastloopt in de groei van jouw bedrijf is het waardevol om een coach in de arm te nemen. Deze coach kent de klappen van de zweep en verkort jouw weg naar succes. Ook dit is een investering die je er driedubbel dwars uithaalt.