Kleding tips voor op kantoor

0
924
Kleding tips voor op kantoor

Werkkleding

Wat je aantrekt naar je werk, is heel erg afhankelijk van het bedrijf waar je werkt. Werk je in een garagebedrijf dan is het gewoon dat je een overall aantrekt. Maar werk je daar op kantoor, dan is casual kleding heel normaal. Een spijkerbroek en een leuke blouse of misschien zelfs een warme sweater. Werk je op een verzekeringskantoor of heb je een baliefunctie dan wordt er toch wel verwacht dat je kleding wat netter is. De belangrijkste stelregel is wel dat je kleding niet stuk is en niet stinkt, want dat kan echt niet.

Casual kleding op kantoor

Kleding tips voor op kantoor

Bedenk van te voren wat er in je agenda staat. Als deze geen vergaderingen of klantcontacten bevat dan is het prima als je casual  naar je werk gaat. Een nette spijkerbroek of een vlotte broek met een blouse kan altijd. Maar tegenwoordig zijn er ook heel veel rokken te koop die je prima kunt dragen op kantoor. De rok mag alleen niet te kort zijn. Heb je een wat hogere functie dan wordt er toch wel verwacht dat je goed gekleed gaat. Een mooie broek of rok, met een blouse of jasje. En voor de heren een tweedelig kostuum. Zorg voor rustige kleuren en niet al te drukke prints. Je hoeft er natuurlijk niet alle dagen tip top uit te zien, maar door leuke casual kleding met een beetje chique te combineren dan zit je altijd goed. En voor de heren is het toch allemaal een beetje makkelijker. Als je een nette spijkerbroek of een leuke katoenen broek draag, met een leuke blouse, dan zit je al snel goed. Zorg dat je altijd een jasje aan de kapstok hebt hangen, zodat je deze aan kunt trekken als je onverwachts belangrijk bezoek krijgt.

 

Beroepen en kledingstijl

Zoveel verschillende beroepen, zoveel verschillende kledingstijlen. Er zijn namelijk veel beroepen die verplichte kleding hebben, denk hierbij aan de verpleging of kraamzorg. Maar werk je veel langs de weg, dan is kleding met reflecterende gedeeltes een must, want je moet ten alle tijden zorgen dat je goed zichtbaar bent. Je kunt hierbij denken aan de vuilnisman, de mensen die het asfalt aanbrengen, maar ook de politie en het ambulancepersoneel. Zo hebben ook de meeste drogisterijen een speciale blouse of hesje zodat ze goed herkenbaar zijn. Zo zijn er ook beroepen waar ze speciale kleding dragen om de hygiëne en de veiligheid te waarborgen. En werk je veel met machines of zware voorwerpen dan worden speciale werkschoenen verplicht, waarin stalen neuzen zitten. Ieder beroep heeft zijn eigen kledingstijl.