Het laten bedrukken van bedrijfskleding, doen of niet?

0
868

Als bedrijf werk je soms met een kledingvoorschrift, maar niet elk bedrijf doet dat. Als je bijvoorbeeld gewoon op kantoor werkt, ja, waar is die bedrijfskleding dan voor nodig? Maar toch is het ook voor dit soort bedrijven geen slecht idee om er toch voor te kiezen om bedrijfskleding aan te schaffen en te laten bedrukken. Twijfel je, omdat het toch wat geld kost en je bang bent dat er weinig gebruik van wordt gemaakt? Lees dan verder.

Het belang van werkkleding

Voor sommige bedrijven is het vanzelfsprekend dat er gebruik wordt gemaakt van werkkleding of bedrijfskleding. Een bouwbedrijf bijvoorbeeld, die bij mensen langs gaat om klusjes uit te voeren. Een bijpassend jack met logo van het bedrijf is dan onmisbaar. Of als je in een winkel werkt. Een bedrukt T-shirt hoort er dan ook wel bij. Maar als je weinig fysiek contact hebt met klanten, is het dan ook nodig? Of is dat juist overkill?

Een mooi gebaar

Als je écht eigenlijk vrijwel nooit een klant fysiek spreekt is het inderdaad niet heel waardevol om kleding te hebben waar logo’s etc. op gedrukt zijn. Maar toch zitten er voordelen aan. Het dragen van bedrijfskleding geeft namelijk een gevoel van saamhorigheid. Je bent een team, je werkt samen en dat mag gezien worden. Dat is best wel een mooi iets, toch? Iedereen hoort samen en als je het shirt na werk een keer op straat draagt, is dat ook weer een beetje reclame voor het bedrijf. Eigenlijk is dat alleen maar mooi meegenomen. Ga je dan stapels aan kleding bedrukken? Nee, een T-shirt en misschien een trui of vest is dan zat. Ook handig voor wanneer je een keer op een beurs staat, bijvoorbeeld.

Waarom ook niet?

Heb je wel regelmatig fysiek contact met klanten? Dan is het natuurlijk alleen maar leuk als je ook iets van werkkleding aan hebt. Laat aan de klant zien wie allemaal werkzaam is bij het bedrijf en bij wie ze eventueel moeten zijn door middel van naamplaatjes. Het bedrukken van werkkleding hoeft zeker ook niet duur te zijn. Laat bijvoorbeeld je bedrijfskleding drukken bij Proforto voor een prima deal en je krijgt er kleding voor van goede kwaliteit met een kwalitatieve opdruk. Vraag altijd een sample aan als je ergens kleding laat bedrukken, zodat je al van tevoren weet hoe het kledingstuk gaat zijn en hoe het aan gaat voelen. Zo maak je geen foute keuzes.