Comfortabele kleding is de sleutel

0
906
mensen

Iedereen weet dat je er als ondernemer altijd netjes uit moet zien. Dat zou kunnen betekenen dat je als beginnend ondernemer een hoop nieuwe kledingstukken moet kopen. Elke dag opnieuw wil je serieus genomen worden en om dat voor elkaar te krijgen heb je de juiste kleding nodig. Wat je dan precies moet kopen en hoe je de kleding kunt combineren, lees je hier. Na het lezen van onze tips over de kledingstijl van zowel mannelijke als vrouwelijke ondernemers zal ook jij er altijd goed uitzien.

Niet saai, wel netjes

Dat je jezelf netjes moet kleden als je een eigen bedrijf hebt en je toch fijn wilt voelen in je kleding klinkt logisch. Veel mensen denken er alleen niet aan dat ze ook bij zichzelf moeten blijven in hun kledingkeuze. Doe je dit niet dan zal je je binnen de kortste keren gaan irriteren aan je kleding. Om dit te voorkomen moet je in je achterhoofd houden dat netjes niet saai hoeft te zijn. Je kan prima kiezen voor een leuk blouseje met een blazer en een pantalon in een leuke kleur. Of als man een overhemd met een spijkerbroek. Kortom, een half nonchalante en half nette outfit is meestal de beste keuze.

Shoppen voor ondernemerskleding

Waarschijnlijk ben je zoals bijna iedereen tegenwoordig vaak online aan het zoeken naar leuke outfits. Het is alleen wel een beetje anders als het gaat om kleding voor tijdens werkuren. Je stropdassen, pakken en overhemden wil je misschien wel eerst gepast hebben voordat je deze aanschaft. Waar een spijkerbroek vaak wel goed zit als je jouw maat weet, ligt dat met nettere kleding en accessoires even anders. Jezelf laten opmeten en professioneel advies zijn dan ineens een stuk belangrijker dan je gewend bent met andere type kleding. (tenzij je met een broek wilt aankomen die maar tot je enkels komt).

Comfort is het belangrijkst

Dat je er goed uitziet is een ding, maar als jij je niet erg comfortabel voelt in de kleren die je draag, zal je minder zelfverzekerd overkomen. Als ondernemer is dat waarschijnlijk iets dat je absoluut wilt voorkomen. Draag schoenen waar je uren lang op kunt lopen, kleding gemaakt van een ademende stof en kleuren die bij jou passen. Als jij jezelf niet goed voelt in je kleding dan zullen anderen dat zeker opmerken. Voor ondernemers is dat wel het laatste waar je blij van kunt worden natuurlijk. Weet jij al waar je voortaan tijdens werkuren in gezien wordt?