De voordelen van ondernemer zijn

0
880

Steeds meer mensen wagen de stap en nemen een diepe duik in het ondernemersleven. Heb jij er weleens aan gedacht om je vaste baan bij je baas op te zeggen en nu eindelijk eens voor jezelf te beginnen? Veel mensen die ondernemer zijn hebben dat in hun bloed zitten. Een vader of moeder is bijvoorbeeld ondernemer, en ze hebben van jongs af aan de voordelen van ondernemer zijn al meegekregen. Misschien kom jij toevallig net niet uit zo’n familie, maar denk je er wel over na om zelf ook ondernemer te worden. Je wil dan graag met anderen praten over de nadelen en voordelen van ondernemer zijn. Hieronder staan de drie grootste voordelen van het ondernemersleven.

Je bent flexibel

Voor veel ondernemers is een van de grootste voordelen van ondernemer zijn de flexibiliteit die het biedt. Ben jij helemaal geen ochtendmens en ga je liever in de avond wat langer door? Dan zet je gewoon je wekker om 9 uur in plaats van 8 uur, en blijf je een uurtje langer aan je bureau zitten. Of je klapt je laptop alsnog lekker om half 5 dicht, je mag namelijk helemaal zelf kiezen wanneer je werkt. Misschien wil je midden op de middag wel even lekker knallen in de sportschool bij je favoriete groepsles. Even een snelle boodschap tussendoor of de kinderen ophalen van school of bij een vriendje, als ondernemer kun je hier heel makkelijk tijd voor maken. Als ondernemer heb je de vrijheid om zelf je afspraken in te plannen, dus houd rekening met de dagelijkse dingen zodat je je vrijheid lekker kan behouden.

Je kunt zelf je opdrachten kiezen

Als je voor een baas werkt, kun je bijna nooit helemáál zelf kiezen welke opdrachten je wel en niet aanneemt. Wanneer je ervoor kiest om zelf ondernemer te worden kun je alle opdrachten aannemen en afwijzen die je maar wilt. Aan het begin zal je waarschijnlijk veel opdrachten aannemen omdat je op deze manier een groot klantenbestand kan opbouwen, en het zorgt als jij goed werk aflevert meestal ook voor een stukje reclame. Als je bedrijf al goed op poten staat heb je soms de opdrachten voor het kiezen. Je komt er op deze manier ook achter welke opdrachten het best bij jou passen, en na een tijdje hard werken hoef jij misschien alleen nog maar opdrachten aan te nemen waar je écht energie van krijgt.

Uitdaging zorgt voor een kick

Stel je voor dat je ondernemer bent en je kan tijdens verjaardagen aan iedereen vertellen hoeveel je bedrijf gegroeid is en wat voor toffe opdrachten je binnen hebt weten te halen. Een van de voordelen van ondernemer zijn is dat het zo’n ontzettende kick geeft als jij weer een mooi product hebt afgeleverd en complimenten krijgt van je klant. Daarnaast is de kans dat je je gaat vervelen heel erg klein. Als ondernemer kun je jezelf heel goed uit blijven dagen op verschillende vlakken, bijvoorbeeld op financieel gebied of creatief gebied. Door elke keer een opdracht aan te nemen waardoor jij je weer moet vastbijten in iets nieuws, zal je het lang leuk blijven vinden.