Tips die jou kunnen helpen een baan te vinden

0
727

Als je je huidige werk niet meer leuk vindt, je momenteel geen baan hebt, of als je net afgestudeerd bent, dan ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar werk. Dat is soms best een uitdaging, want er zijn zo veel mogelijkheden. Wat wil je nou precies en waar vind je die baan? Niets is perfect… En er zijn nog honderden mensen op zoek naar precies dezelfde baan als die jij wil hebben. Hoe zorg je er dan voor dat jij iets vindt wat je leuk vindt, en waar je ook daadwerkelijk kans hebt om aangenomen te worden? Alleen al het vinden van de leukste banen kan heel moeilijk zijn. Hieronder staan enkele tips die jou hiermee kunnen helpen.

Deel een bericht op LinkedIn

LinkedIn is de sociale media voor bedrijven en bedrijfsconnecties. Veel banen worden ook via via vergeven, zonder dat ze überhaupt online komen. Daarom kan het zeker geen kwaad om jouw connecties te vragen of ze nog een baan weten. En er is geen snellere manier om dit te doen dan via LinkedIn. Hier kan je eenvoudig een berichtje plaatsen waarin je laat weten wat voor baan je zoekt. Bedrijven kunnen jou dan een berichtje sturen als ze interesse hebben, en jouw connecties kunnen laten weten of zij nog iemand kennen die een medewerker als jou zoekt. Ook kunnen je connecties je bericht delen, zodat nog meer mensen jouw oproep voor een baan kunnen zien.

Probeer alle mogelijke zoektermen op vacaturesites

Op vacaturesites is het vaak verleidelijk om alleen een aantal belangrijke zoekwoorden in te typen voor functies. Echter, er is vaak veel meer en een verborgen aanbod. Deze staan onder minder handig gekozen zoekwoorden. Maar dat betekent niet dat jij deze functies niet kunt vinden. Zoek daarom op alle functies en zoekwoorden die je kan bedenken. Ook kan het een goed idee zijn om je afstand te verbreden. Vaak komen er dan ook veel meer functies naar boven. Wellicht is er wel een vacature wat verder weg waarbij je ook thuis mag werken. Om twee dagen naar wat verder weg te moeten, is alweer een stuk minder erg.

Schrijf je in bij uitzendbureaus

Ook het inschrijven bij uitzendbureaus kan heel goed werken. Uitzendbureaus krijgen vaak als taak een geschikte kandidaat voor een bepaalde functie te werven. Door je bij heel veel uitzendbureaus aan te melden, is de kans groot dat je ergens wel eens uitgenodigd zal worden voor een gesprek. Daarbij hebben uitzendbureaus vaak hartstikke leuke functies in hun aanbod, dus het is zeker niet gek om je hierbij aan te melden. Veel mensen krijgen via een uitzendbureau een tijdelijk contract, maar kunnen gewoon blijven als ze het werk naar behoren uitvoeren. Het inschrijven bij een of meerdere uitzendbureaus kan jou dus zeker helpen in je zoektocht naar een baan.