Beter vindbaar in de zoekmachines

0
1183

Veel ondernemers denken dat na het bouwen van een mooie website de websitebezoekers vanzelf komen. Maar helaas is dit doorgaans niet het geval. De online concurrentie is groot en je zult dan ook niet zomaar hoog in de zoekmachines eindigen. Om een gunstige positie in de zoekmachines te vergaren, moet zoekmachine optimalisatie worden uitgevoerd. Alleen de websites die inspelen op de mogelijkheden van de zoekmachines zullen hoog in de zoekresultaten verschijnen.

SEO uitbesteden aan professionals

Wanneer je wilt dat jouw website daadwerkelijk effectief is, zal je moeten investeren in SEO. Het bouwen van een mooie website is namelijk niet genoeg. Potentiële klanten moeten van het bestaan van jouw website afweten. Wanneer iemand een product of dienst nodig heeft, wordt hiernaar via zoekmachines gezocht. Bij de zoekmachine wordt een zoekterm ingevuld en de zoekmachine geeft vervolgens antwoord met diverse zoekresultaten. Het zijn meestal de eerste paar zoekresultaten die worden aangeklikt. Je wilt er dus voor zorgen dat jouw website bij relevante zoekopdrachten bovenaan verschijnt. Iets dat niet zomaar geregeld is. Gelukkig kunnen de SEO professionals van en SEO bureau jou hierbij helpen. De SEO experts verstaan de taal van de zoekmachines. Hierdoor weten ze precies hoe ze de online vindbaarheid van jouw website moeten optimaliseren.

Inzicht in jouw websiteverkeer

Heb jij het idee dat jouw website perfect werkt? En begrijp je niet waarom je geen websitebezoekers trekt? Of wordt jouw website wel bezocht, maar gaan de bezoekers vervolgens niet tot een aankoop over? Dan wil je uiteraard weten waar het misgaat. Dit is waar CRO, oftewel conversie optimalisatie jou verder kan helpen. Maar wat is CRO precies? CRO helpt jou met het verkrijgen van inzicht in jouw websiteverkeer. Want waar zitten de knelpunten precies? Waarom haken de websitebezoekers af? Dat zijn begrijpelijke vragen waarop het antwoord belangrijk is. Want alleen als de antwoorden op deze vragen helder zijn, kan een website geoptimaliseerd worden.

Waarom SEO en CRO belangrijk zijn

Ondernemers weten doorgaans wel dat ze tegenwoordig een aantrekkelijke website nodig hebben. Men bouwt een mooie website en verwacht vervolgens dat de websitebezoekers en hogere omzetten vanzelf komen. Maar dat zal in de meeste gevallen niet gebeuren. Wanneer een consument ergens naar op zoek is, wordt er een online zoekmachine gebruikt. De bovenste zoekresultaten van de zoekmachine zijn vervolgens waardevol. Het zijn namelijk de eerst gepresenteerde websites die websitebezoekers trekken. Om ervoor te zorgen dat jij hoog in deze zoekresultaten verschijnt, moet je in SEO investeren. Alleen zo kun je de concurrentie de baas blijven. CRO geeft je vervolgens inzicht in jouw websiteverkeer. En deze inzichten zijn nodig voor een verdere optimalisatie van de website.