Voor een goed functionerende website heb je bijna altijd hulp nodig

0
700

Een website online hebben binnen een uurtje? Als je dat wil, gaat je dat vast en zeker lukken. Er zijn namelijk genoeg partijen die je dat aanbieden. Een website die je snel en makkelijk in elkaar kan zetten en vervolgens met een simpele druk op de knop online kunt plaatsen. Dat is lekker makkelijk! Maar is het ook functioneel? Ga je naar deze website echt klanten trekken, en als ze je eenmaal gevonden hebben, blijven ze dan ook terugkomen? Een website hebben is leuk, een goed functionerende website hebben, dat is daarnaast ook nog eens nuttig. Om dat voor elkaar te krijgen heb je vrijwel altijd hulp nodig, zowel bij het bouwen ervan als bij het verhogen van het aantal bezoekers.

Zelf een website bouwen? Meestal geen goed idee

Een website bouwen, dat is een vak apart. Natuurlijk, je kunt gebruik maken van gratis tools die je erbij kunnen helpen. Er zijn zelfs hostingpartijen waarbij je online je eigen website in elkaar kunt zetten, gewoon door een beetje te slepen en klikken. Klinkt ideaal.

Of deze website echt functioneel gaat zijn, dat valt echter te betwijfelen. Een goede website is namelijk gebouwd met de klant of de bezoeker in het achterhoofd. Wat verwacht deze op jouw site aan te treffen? Wat moet er op jouw site te vinden zijn, en hoe kan de navigatie het best worden ingericht, om uiteindelijk tot een aankoop of contactmoment te leiden? Om dat te weten is degelijk onderzoek nodig, net als up to date kennis over alle technische mogelijkheden en vereisten waar je rekening mee moet houden. De kans is groot dat jij die niet hebt, en een gratis pakket je ook niet veel verder gaat helpen. Misschien kun je er een site mee bouwen waar jij heel tevreden mee bent, maar daar draait het niet echt om. Het is namelijk vooral belangrijk dat je bezoekers dat ook zijn. Schakel je een expert in, dan is de kans dat je dit bereikt vele malen groter.

Hoe krijg ik meer bezoekers?

Net zoals het bouwen van een website een vak apart is, is het trekken van meer bezoekers dat ook. Ook hiervoor heb je veel actuele kennis nodig, en moet je goed op de hoogte zijn van wat werkt, en wat niet.

Een goed linkbuilding bureau aantrekken is een belangrijke stap bij het verhogen van je vindbaarheid en daarmee het trekken van meer bezoekers. Linkbuilding zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent in de resultaten van zoekmachines, van groot belang als je bezoekers wilt trekken. Een bureau kan onderzoeken welke links op welke sites voor jou een goede manier zijn om je bezoekersaantallen te verhogen. Onmisbaar als je wilt dat je mooie website ook daadwerkelijk effectief gaat zijn.