Bedrijf starten in ontwikkeling software: vergeet deze aandachtspunten niet!

0
711

Er bestaan veel verschillende techbedrijven. Heb je ook de ambitie om er een op te richten? Het kan zeker interessant zijn om hiermee aan de slag te gaan! Denk aan een bedrijf gericht op de ontwikkeling van software. Er zijn verschillende aandachtspunten waar je mogelijkerwijs iets aan hebt – in dit artikel sommen we ze voor je op.

Aanvraag van subsidies

Innovatie is belangrijk. Om bedrijven in de innoverende wereld te stimuleren, zijn er daarom verschillende subsidies waar je wellicht gebruik van kunt maken. Ga hiernaar op zoek en laat je er bijvoorbeeld goed over informeren: zo kun je hier veel uit halen. WBSO subsidie is een belangrijk voorbeeld, waar veel bedrijven in de technologische sector gebruik van maken. Zo kunnen verschillende bedrijven die nieuwe software ontwikkelen hier gebruik van maken. Het gaat om een laagdrempelige subsidieregeling. Verder is er de Innovatiebox, waar je bedrijf mogelijk voor in aanmerking komt. Het is absoluut de moeite waard om hier achteraan te gaan.

Onderzoek de markt

Er zijn verschillende soorten software die je kunt gaan ontwikkelen. Het is essentieel om uitgebreid onderzoek naar de bestaande markt te doen: waar focussen andere bedrijven zich op? Hier kun je je ook op gaan richten, mocht je een beter concept voor ogen hebben. Maar het is vaak nog krachtiger om juist de ontbrekende gaten te vinden en hier jouw tak van sport van te maken. Welke invullingen en richtingen bestaan er nog niet en zijn er nog nodig? Blijf altijd op de hoogte van ontwikkelingen binnen de markt: ook het opdoen van een relevant netwerk draagt hier een steentje aan bij. Zo zie je niets over het hoofd.

Ga op zoek naar klanten

Je hebt klanten nodig om je bedrijf te laten groeien! Ga tijdig op zoek naar mogelijke geïnteresseerden voor jouw dienst. Dit kan B2B of juist B2C zijn – het ligt maar net aan de richting die je opgaat. Klanten komen niet (direct) vanzelf naar je toe: het is aan jou om naamsbekendheid te vergaren en in contact te komen met een steeds groter netwerk. Het is natuurlijk het mooist als na verloop van tijd het balletje gaat rollen en je ook via-via aan nieuwe opdrachtgevers komt! Op die manier kun je je bedrijf steeds verder uitbouwen. Start echter bij het begin en ga op zoek naar een aantal geïnteresseerde klanten.

Innovatie staat voorop

Uiteraard is het belangrijk dat innovatie voorop staat in een bedrijf gericht op software. De technologische ontwikkelingen en mogelijkheden volgen elkaar razendsnel op: zorg dat je hiertegen bent opgewassen. Neem gespecialiseerd personeel aan, in de vorm van programmeurs bijvoorbeeld. Deins niet terug voor nieuwe ontwikkelingen, maar omarm ze juist. Dit draagt bij aan het succes van jouw bedrijf!