Wat zijn de leukste teambuilding activiteiten

0
639

Steeds meer werkgevers zien de voordelen van jaarlijkse teambuilding activiteiten, want deze bedrijfsuitjes zijn meer dan alleen een gezellig samenzijn. Tijdens een teambuilding activiteit wordt de collegiale band namelijk versterkt, en leer je jouw collega’s beter kennen. Eén van de meest populaire vormen van teambuilding zijn de zogenoemde bedrijfsreizen. Deze meerdaagse bedrijfsuitjes worden namelijk niet voor niets de ultieme vorm van teambuilding genoemd. Tijdens deze avontuurlijke groepsreizen wordt er namelijk veel aandacht besteed aan het opbouwen van een goede onderlinge communicatie, wat natuurlijk ook zeer belangrijk is op kantoor. Ben je enthousiast geworden? Hieronder leggen we je uit wat je precies kunt verwachten en hoe je een bedrijfsreis kunt aanpakken binnen jouw bedrijf.

Wat is een bedrijfsreis

Voor de mensen die nog niet precies weten wat een bedrijfsreis inhoudt, hebben wij het even kort samengevat. Een bedrijfsreis is een meerdaags uitje met collega’s of werknemers. Deze reizen kunnen zowel in Nederland als in het buitenland worden georganiseerd, en zijn onder leiding van een persoonlijk begeleider met de nodige kennis over de omgeving. Tijdens deze bedrijfsuitjes met overnachting leren de collega’s om verbinding met elkaar te zoeken, en de communicatie binnen het team te verbeteren. Je plaatst ze immers buiten hun dagelijkse comfortzone, zodat ze op elkaar zijn aangewezen. Dit alles resulteert in het feit dat ze elkaar meer zullen vertrouwen, en dus sneller hulp zullen zoeken op de werkvloer.

Wat doe je tijdens een bedrijfsreis

Tijdens iedere bedrijfsreis staat de groep voorop. Of je nu kiest voor de grotten in Valkenburg of de smeltende ijskappen in Groenland. Zowel in binnen- als buitenland worden veel bedrijfsreizen georganiseerd, die allemaal op hun eigen manier de groep versteld zullen doen staan. Samen ontdekken ze een nieuwe omgeving, en misschien zelfs een nieuwe cultuur. Iedere groep wordt begeleid door een professionele reisleider, met goede kennis van de omgeving. Zo ben je verzekert van de mooiste plekjes. De gehele reis staat in het teken van het versterken van de groepsdynamiek, met extra aandacht voor de teamspirit en het onderlinge vertrouwen.

Waarom is een bedrijfsreis zo belangrijk

Door het combineren van teambuilding en een gezellige cultuurvakantie, blijft de sfeer onderling ontspannen en vooral gezellig. Dit is ook belangrijk voor het creëren van een goede werksfeer. Hetzelfde geldt overigens ook voor de zogenoemde jubileumreizen. Deze reizen zijn speciaal georganiseerd rondom een jubileum van het bedrijf. Het is de perfecte manier om grote prestaties met z’n allen te vieren, en je team te bedanken voor het harde werk. Bekijk hier het gehele aanbod van Edgeplore.