Optimale bezorgroutes uitstippelen

0
959

Het aantal online bestellingen neemt toe en daarmee groeit het werk voor de post- en pakketbezorgers. Dit is uiteraard plezierig. Maar de grote hoeveelheid bezorgingen vraagt wel om een goede logistieke planning. Want in welke volgorde kunnen welke pakketjes het beste bezorgd worden? Het juiste antwoord op deze vraag kan best lastig te vinden zijn. Het betreft namelijk een hoop gepuzzel. Maar gelukkig bestaat er nu een routeplannersoftware waarmee je optimale bezorgroutes kunt uitstippelen.

Routeplannersoftware voor de logistiek planner

Het maken van bezorgroutes lijkt vaak makkelijker dan het daadwerkelijk is. Zeker als het om een groot aantal pakketjes gaat, is het voor de logistiek planner veel werk. De pakketjes moeten namelijk niet alleen op het juiste adres bezorgd worden. Het is ook belangrijk dat de bezorgers zo snel mogelijk bezorgen. En je wilt daarnaast voorkomen dat de bezorgers onnodig veel op en neer aan het rijden zijn. De bezorgroute moet dus efficiënt zijn. Bij een route maken moet je met diverse aspecten rekening houden. Hierdoor kan de routeplanning een tijdrovende klus zijn. Maak als logistiek planner daarom gebruik van speciale routeplannersoftware. Deze software helpt jou bij het maken van efficiënte bezorgroutes. Zo heb je meer tijd over voor andere werkzaamheden.

Snelle en efficiënte routes

Met het groeiende aantal online bestellingen neemt het werk van de pakketbezorgers toe. Hierdoor is de efficiëntie van de bezorgroutes nog belangrijker geworden. Je wilt de snelste route meerdere adressen uitstippelen. Maar welke route is dat? In welke volgorde kunnen de bezorgadressen het beste bezocht worden? Bij welke route wordt er het minste brandstof verbruikt? Ofwel: wat is de snelste en meest efficiënte route? Een antwoord op deze vraag is met een klein aantal bezorgadressen misschien makkelijk te beantwoorden. Maar met veel bezorgadressen ligt dit anders. Gelukkig hoef je niet zelf meer uitgebreid aan het puzzelen te slaan. Jij hoeft alleen de bezorgadressen in te geven en de routeplannersoftware doet de rest.

Klanttevredenheid hoog houden

Als bezorgingsdienst wil je jouw klanten graag tevreden houden. Maar hoe zorg je voor een optimale klanttevredenheid? Uiteraard is het van belang dat het juiste pakketje snel bezorgd wordt bij de klant. Dit is de basis waarmee je zorgt voor klanttevredenheid. Maar er is meer dat je kunt doen op de klanttevredenheid te optimaliseren. Zo vinden klanten het doorgaans plezierig om hun pakketje te kunnen volgen. Maak je gebruik van de unieke routeplannersoftware? Dan kun je hiermee ook een automatische track-and-trace link naar de klant versturen. Zo weet hij of zij precies wanneer de bezorger voor de deur zal staan. De routeplannersoftware is dus voor iedereen een uitkomst.