Werkkleding voor je bedrijf: neem zelf een actieve houding aan in de kledingvoorschriften!

0
665

Werkkleding is belangrijk. Het moet niet alleen comfortabel en praktisch zijn en representatief, maar het moet ook in veel beroepen veilig zijn en aan bepaalde eisen voldoen om je beroep veilig uit te oefenen. Die eisen zijn er er niet voor niets in bepaalde beroepsgroepen, ze beschermen jouw werknemers van bepaalde risico’s. Er zijn veel verschillende soorten werkkleding, dus het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken als bedrijf en aan welke eisen de kleding moet voldoen. Hieronder een aantal zaken die ik zal uitlichten om het wat overzichtelijker te maken tussen alle regels door.

Waar moet werkkleding aan voldoen?

Werkkleding moet aan verschillende eisen voldoen, afhankelijk van het beroep waarvoor het gebruikt wordt. Zo moet werkkleding in bepaalde sectors veilig zijn en aan bepaalde kledingvoorschriften voldoen. In andere sectoren is het belangrijker dat de kleding comfortabel en representatief is.

Als je werkkleding gaat kopen, is het dus belangrijk om eerst te bepalen waarvoor je de kleding gaat gebruiken. Vervolgens moet je kijken naar de eisen die aan deze kleding gesteld worden. Als je weet welke eisen er aan de kleding gesteld worden, is het makkelijker om de juiste werkkleding te kiezen.

Thermo- en regenkleding

Thermo- en regenkleding is een belangrijke factor om mee te nemen. Werken jouw werknemers vaak buiten dan is het belangrijk om te voorkomen dat je werknemers last krijgen van de weersomstandigheden en daardoor minder goed kunnen functioneren of gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Het is dus belangrijk dat je goed weet aan welke eisen de kleding moet voldoen, zodat je als bedrijf de beste werkkleding kan aanschaffen voor je werknemers.

Veiligheidskleding

In bepaalde beroepen moeten werknemers beschermd worden tegen bepaalde risico’s. Daarom zijn er eisen voor de veiligheidskleding in die sectoren. Er zijn verschillende soorten veiligheidskleding, dus het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken en te zorgen voor een veilige werkomgeving.

In de bouwsector is veiligheid een zeer belangrijk aspect. Daarom zijn er ook strenge vereisten voor de werkkleding. Er zijn verschillende soorten beschermende kleding die je moet dragen in de bouw en deels afhankelijk van het beroep dat je werknemers uitvoeren. Wanneer men werkt met elektriciteit, is het belangrijk om voor kleding te zorgen die beschermt tegen elektrische schokken en een geïsoleerde voering heeft. Werken ze met gevaarlijke stoffen dan zijn er weer andere eisen. Veiligheidsschoenen en helmen zijn altijd verplicht in de bouwsector, maar vaak zie je dat bijvoorbeeld dat werkbroeken een eigen keuze is, waardoor de veiligheid versus er hip uit proberen te zien in de bouw te wensen overlaat. Nog steeds gebeuren er dagelijks ongelukken of bijna ongelukken die eigen niet nodig zijn, omdat je werknemers verkeerde kledij dragen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij werkbroeken heren om te kijken welke broeken voldoen aan de eisen en zodoende veilig zijn voor je werknemers.

Tegenwoordig is veel te krijgen en ook nog eens met stijl zonder af te doen aan de veiligheid, maar bepaal als bedrijf zelf welke merken of producten je werknemers moeten dragen tijdens hun werkzaamheden om de veiligheid te verhogen.