Waarom zou je je zorgverzekeringen vergelijken voor 2021?

0
758
Zorgverzekering vergelijken voor 2021

Als echte ondernemer wil je natuurlijk zo slim mogelijk met je geld omgaan en geen uitgaven doen die niet nodig zijn. Daarom is het slim elk jaar opnieuw te kijken welke zorgverzekering voor jou de beste en goedkoopste optie is. Alle zorgverzekeringen vergelijken voor 2021 geeft je niet alleen de kans om geld te besparen, maar doet je bovendien even stilstaan bij welke zorg je allemaal gebruikt en welke niet. Veel mensen betalen bijvoorbeeld al jarenlang voor een aanvullende verzekering maar gebruiken slechts een klein deel van de vergoedingen uit dat pakket. In dat geval is het veel beter om deze op te zeggen of naar beneden bij te schroeven en vervolgens zelf deze behandelingen te gaan betalen. Je bent dan goedkoper uit dan wanneer de zorgverzekering een deel zou vergoeden.

Aanvullende zorgverzekeringen vergelijken voor 2021

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat de basisverzekering kost, maar de aanvullende verzekering is eigenlijk veel interessanter! Elke aanbieder hanteert andere voorwaarden voor hun aanvullende verzekeringen, en het kan dat je bij de ene veel meer relevante behandelingen vergoed krijgt dan bij de andere. Zorgverzekeringen vergelijken voor 2021 gebeurt dus meestal aan de hand van de aanvullende verzekeringen, want daar zitten hem de grootste verschillen in. De basisverzekeringen moeten immers voldoen aan de wettelijke eisen en dus lijken ze allemaal heel erg op elkaar. Als je geen aanvullend pakket nodig hebt doe je er dan ook goed aan te kiezen voor de goedkoopste basisverzekering, want in de regel verschillen ze niet zoveel.

Andere slimme manieren om geld te besparen

Zorgverzekeringen vergelijken voor 2021 is één van de manieren om geld te besparen, maar er is nog veel meer dat je kunt doen. De kunst zit hem in het in de gaten houden van alle kosten die je op maandelijkse basis betaalt, want deze komen elke keer terug. Je kunt daarbij denken aan de kosten die je op privé-gebied maakt (zoals die zorgverzekering), maar zeker ook kosten voor je bedrijf. Maak je bijvoorbeeld wel gebruik van alle MB’s van je telefoonabonnement? Zo niet, dan kun je gerust een goedkoper abonnement afsluiten. En heb je dat extreem snelle internet eigenlijk wel nodig? Ook zijn er veel bedrijven die geld uitgeven aan diensten die ze prima zelf kunnen uitvoeren, of waar ze in ieder geval voor minder geld iemand voor in kunnen huren. Bekijk al je afschriften eens aandacht en kijk welke van de kosten eigenlijk te hoog zijn of zelfs onnodig. Als je er meerdere schrapt dan zul je zien dat je ineens veel meer winst maakt en je misschien zelfs succesvoller bent dan je had gedacht!