Zo speel je als ondernemer in op de feestdagen

0
759
Slim ondernemen tijdens feestdagen

Zou jij als ondernemer graag wat extra geld verdienen in de decembermaand? Er zijn meer dan genoeg trucjes die je daarvoor kunt inzetten. Het ligt een beetje aan het type bedrijf dat je hebt, maar zo speel je als ondernemer in op de feestdagen: Over het algemeen loopt iedereen natuurlijk warm voor een lekkere korting. Als je mensen in de weken vóór kerst een aantrekkelijke korting biedt dan is de kans groot dat ze deze direct gebruiken. In december zijn mensen namelijk geneigd heel veel geld uit te geven en stukken minder kritisch te zijn op wat ze kopen. Een korting aanbieden is dus in december extra aantrekkelijk voor jou als ondernemer.

 

Maak speciale kerstpakketten

Een tweede ding dat je kunt doen als je extra omzet wilt draaien in de decembermaand is (als jouw producten zich daarvoor lenen) speciale kerstpakketten samen te stellen. Veel mensen vinden het lastig om leuke cadeautjes uit te zoeken, en kopen graag kant-en-klare pakketjes die reeds feestelijk zijn ingepakt. Dit kost je wat moeite, maar mensen kopen dan wel meerdere producten tegelijk, en niet slechts één item. Je maakt er dus flink winst op, ondanks dat je de totaalprijs misschien wat lager houdt dan wat de producten allemaal los zouden hebben gekocht. Zo speel je als ondernemer in op de feestdagen, en kun je bovendien producten die al lang op de plank liggen verkopen door ze in zo’n pakket te stoppen. Misschien is het niet het meest favoriete product van je klanten, maar als een pakket aantrekkelijk geprijsd is nemen ze doorgaans voor lief dat ze niet met elk product iets kunnen. De ontvanger kan het altijd nog weggeven als die het niks vindt.

 

De presentatie en marketing tijdens de feestdagen is alles

Wat je ook wilt aanbieden, of het nu kerstpakketten, speciale kerstproducten of flinke kortingen zijn, de manier waarop je het presenteert is alles. Je hebt een slim marketingplan nodig om het over te brengen op een zo groot mogelijke doelgroep, en dat doen de meeste ondernemers via social media. Maak mooie, professionele beelden van de producten, schrijf pakkende teksten en maak gebruik van hoofdletters en vetgedrukte letters voor delen die extra belangrijk zijn. Filmpjes maken van jouw producten of acties werkt ook erg goed. Mensen zijn namelijk veel sneller geneigd een filmpje op Facebook te bekijken dan de hele tekst onder een foto te lezen. Zeker in de feestdagen is dit dus extra belangrijk. En vergeet niet wat extra glitters, glimmers en andere Kerst gerelateerde accessoires in je foto’s en filmpjes te gebruiken, je wilt immers dat het er feestelijk uitziet, toch? Zo speel je als ondernemer in op de feestdagen, wat het ook is dat je wilt verkopen…