Shopware vs Magento: bij wie maak ik een online winkel?

0
764

Je bent een beginnende ondernemer vol enthousiasme om jouw producten online te verkopen, het is dus tijd om te kiezen voor Shopware vs Magento. Welk van deze twee e-commerce platforms is de beste plek om jouw online winkel te bouwen? Magento bestaat al lang, de eerdere versies bevonden zich een aantal jaren geleden onder de meest populaire platforms op de markt. Shopware is een nieuwere kandidaat die in vergelijking klein is, maar steeds meer aanhang opbouwt. De keuze tussen Shopware vs Magento vereist een moment om goed na te denken. De platforms bieden uiteenlopende diensten die verschillende mensen aanspreken. Er is dus geen optimale keuze die voor iedereen hetzelfde is. Lees meer en ontdek jouw persoonlijke winnaar in het duel van Shopware vs Magento.

Magento

Nadat Adobe Magento in 2018 kocht, is dit platform sterk gegroeid. Sindsdien zijn er honderden miljarden over de digitale toonbank van Magento-sites gegaan. In de vergelijking Shopware vs Magento is de tweede een stuk ingewikkelder om te gebruiken. Dat was een aantal jaren geleden natuurlijk de norm, iedereen die een online winkel wilde bouwen en onderhouden huurde daar een professional voor in. Als je een ervaren programmeur bent die goed met ingewikkelde technische details overweg kan is Magento een goede optie voor jou. Je krijgt de optie om een webshop te bouwen die is geoptimaliseerd voor mobiele klanten, je kan een zoekbalk plaatsen die overzicht biedt op je producten, en de check-out wordt gewoon geïntegreerd op jouw eigen website. Daarnaast kan je Magento van talloze plugins voorzien die nog veel meer opties bieden om jouw unieke website te optimaliseren. Dit programma is niet voor niets al jaren een van de grootste e-commerce platforms. Maar wat heeft Shopware 6 te bieden dat hier tegenover kan worden gezet?

Shopware vs Magento

Shopware werd tot nu toe voornamelijk gebruikt in Duitsland. De diensten werden aangeboden voor een lagere prijs dan de concurrentie en de software is bijzonder makkelijk om te gebruiken. In de afgelopen twee jaar is het gebruik van dit platform sterk toegenomen in Europa en de Verenigde Staten. Door de lage prijs en hoge kwaliteit wordt het gebruikt door kleine lokale en grote internationale ondernemers. Tot nu toe hebben honderdduizend mensen Shopware gekocht en gebruikt om een online winkel op te zetten. Groeiende webshops kunnen er ook voor kiezen om hun kleine webwinkel stapsgewijs te vergroten, de diensten van Shopware zijn schaalbaar en de handige interface maakt het eenvoudig om continu kleine aanpassingen te maken. Beide platforms hebben trouwens de mogelijkheid om plugins toe te voegen. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren en hoeveel geld je voor een e-commerceplatform overhebt kan je kiezen voor Shopware vs Magento. Steeds meer ondernemers kiezen Shopware boven Magento als hun favoriet omdat het goedkoper en makkelijker is om te gebruiken.