Hoe winkels gestolen goederen kunnen terughalen

0
1083

Vaak in Nederland gebeurt het zo nu en dan dat er producten worden gestolen in een winkel. Dit kan op een onopvallende manier gebeuren zonder dat iemand het doorheeft. Heb jij ooit wel eens gestolen? Misschien een snoepje bij de Kruidvat? Wie heeft dat nou eens niet gedaan? Toch kunnen winkels immers zien dat je iets gestolen hebt. Wil je weten hoe? Lees dan verder.

Camera beveiliging

Bijna alle winkels in Nederland beschikken over camera beveiliging. Door camera beveiliging kunnen winkels namelijk via achteren zien wat er in de winkels gebeurt. Deze camera beelden die ze krijgen van een camera beveiliging worden altijd opgenomen en bewaard. Zo kunnen ze namelijk nadat er iets uit de winkel is verdwenen terugkijken op de camera beveiliging om te zien of ze meer te weten kunnen komen van de dief. Ook vaak bij een winkeloverval helpt camera beveiliging om meer te weten te komen over de overvallers. Je ziet vaak op het nieuws camera beelden waarop te zien is wat er allemaal is gestolen en gebeurd is.

Alarm

Naast camera beveiliging heeft een winkel ook vaak een alarm. Door middel van een beveiliging. Wanneer deze er niet wordt afgehaald bij de kassa zal er bij het verlaten van de winkel een alarm afgaan. De beveiliging zal er bij de kassa op een speciale manier worden verwijderd. Deze kun je niet zelf zonder de juiste middelen worden verwijderd. Hierdoor kun je dus kledingstukken moeilijk meenemen. Door deze beveiliging kan een winkel weten wanneer er iets wordt gestolen. Door een alarm zal er veel minder worden gestolen, dan zonder beveiliging.

Wanneer er een alarm afgaat, kan er ook gemakkelijk in drukte overzicht worden gehouden wie er wel en niet heeft betaald. Ook kan er op deze manier snel in de drukte worden gehoord of er iets wordt gestolen.

Stelen in een winkel is tegenwoordig dus niet meer zo vanzelfsprekend. Veel meer winkels beschikken over camera beveiliging. Zo kunnen ze vanuit achteren zien wat er in de winkel gebeurt en snel ingrijpen in een verdachte situatie. Bovendien kunnen deze beelden ook terug worden gekeken wanneer er een overval is gepleegd of een dief is weten te ontsnappen. Vaak kan de politie zo iemand oppakken of een bekeuring geven. Bovendien hebben de meeste winkels ook een alarm dat door middel van de beveiliging afgaat als deze er niet of niet juist is afgehaald. Op deze manieren wordt het dus niet gemakkelijker gemaakt om te stelen.