Overzicht in je magazijn met stellingen

0
611

Heb jij een winkel en ben je op zoek naar iets waarmee je je magazijn op orde kunt brengen? Een magazijn stelling kan je hierbij helpen. Een magazijn wordt over het algemeen gebruikt om producten in op te slaan. Wanneer je dit doet, wil je natuurlijk wel dat het er netjes uit ziet en dat het overzichtelijk is. Met behulp van stellingen kun je het magazijn om toveren en ervoor zorgen dat alles netjes staat opgeborgen. Daarnaast kun je het indelen op een overzichtelijke manier zodat je alles makkelijk kunt terug vinden. Welke stellingen zijn er allemaal? Dat lees je hieronder.

Verschillende materialen

Een stelling kan uit verschillende materialen bestaan. Zoals hout, metaal en kunststof. Welke stelling je het beste kunt aanschaffen is afhankelijk van het doel. Stellingen voor bijvoorbeeld schoenendozen kunnen makkelijk op een houten of kunststof stelling staan. Die hoeven niet zoveel gewicht te dragen. Wanneer je zwaardere spullen moet opbergen, is het verstandig een metalen of palletstellingen aan te schaffen. Palletstellingen zijn speciaal bedoeld voor palletopslag. In de meeste gevallen zijn pallets erg zwaar en dat moet de stelling wel aankunnen.

Het kan binnen een bedrijf wel eens voorkomen dat de opslag te klein wordt, door een snelle groei. Of juist te groot wordt doordat ze te maken hebben met een seizoen piek. In dat geval kun je ook stellingen huren in plaats van kopen. Op die manier kun je altijd verwisselen van stellingen of extra stellingen bij huren.

Meerdere verdiepingen

Wanneer je een opslag hebt met weinig ruimte in de breedte, is het een mogelijkheid om de stellingen in de hoogte te bouwen. Dan kun je verdiepingsvloeren gebruiken. Ze noemen dit ook wel entresolvloer. Je kunt het als extra werkplaats gebruiken of juist als extra opslag. De entresolvloeren kunnen makkelijk geplaatst worden doordat ze van hout of met metaal zijn gemaakt. Hierdoor kun je ze ook weer makkelijk verplaatsen wanneer dit nodig is.

Bij het gebruik van meerdere verdiepingen stellingen kun je een trap laten plaatsen. Daarnaast kunnen trappen ook geplaatst worden zonder dat er entresolvloeren in zitten. Een stelling bestaat uit draagarmen met daartussen legborden of pallets. Hierop worden de producten gedragen. Wanneer je ervoor kiest stellingen te huren, kun je ook tweedehands stellingen huren. Op die manier kun je op een goedkopere manier stellingen huren.

Naast vaste stellingen kun je ook verrijdbare stellingen aanschaffen. Die kunnen de opslagruimte vergroten doordat de gangpaden tijdelijk worden opgevuld met meer opslag. Wanneer je ergens bij moet, kun je de stelling opzij rijden.