Wat is de inkeerregeling 2021, en wat moet je ervan weten?

0
966

Wist je dat je flinke boetes kunt krijgen als je onjuiste informatie verstrekt aan de belastingdienst? Hetzelfde geldt voor wanneer je bepaalde informatie (zoals vermogen in het buitenland) verzwijgt. Daar is de zogeheten inkeerregeling 2021 voor in het leven geroepen. Deze stelt dat je zelf een vrijwillige verbetering van je aangifte kunt indienen, eventueel met hulp van een advocaat. Geef je zelf tijdig je fout aan? Dan voorkom je grote boetes, en geef je aan dat het niet je intentie is (of was) om belastingfraude te plegen.

Hulp bij de vrijwillige wijziging van je aangifte

Realiseer jij je te laat dat je foutieve of niet volledige informatie hebt gegeven bij het doen van je aangifte? Of komt je boekhouder er achter dat er iets niet helemaal klopt? Dan is het belangrijk dat je dit zo snel mogelijk aangeeft. Je doet dit door een officiële brief op te stellen, met alle bijbehorende documenten en afschriften. Het opstellen van deze brief is ingewikkelder dan het lijkt, en dus vragen veel mensen daarvoor de hulp van FT-advocaten. Daar zijn ze namelijk gespecialiseerd in het uitvoeren van alle acties die horen bij de inkeerregeling 2021, en kunnen ze je precies vertellen hoe je het aanpakt. Bovendien nemen ze veel werk voor je uit handen. Ze kunnen bijvoorbeeld de benodigde bankafschriften opvragen, en andere belangrijke informatie achterhalen. Deze brief versturen uit naam van een advocaat toont bovendien een zekere mate van goodwill aan, en die wil je aan je zijde hebben als je in feite op een eerder moment de fout in bent gegaan, niet?

Onbewuste of bewuste belastingfraude

Bij de inkeerregeling 2021 staat centraal dat je zowel bewust als onbewust belastingfraude kunt plegen. Zodra je ‘tot inkeer’ komt of je realiseert dat je bent vergeten iets aan te geven moet je dat dan ook zo snel mogelijk alsnog doen. Het maakt daarbij niet uit of je het bewust of onbewust vergeten bent, want in principe kijkt de belastingdienst daar niet naar. Het is bovendien niet te bewijzen. Met een goede advocaat van FT-advocaten versnel je het proces, toon je aan dat je het belangrijk vindt dat alle informatie correct is ingediend, en voorkom je hoge boetes.