De 4 grootste voordelen van een eigen bedrijf hebben

0
2626

Twijfel jij al een poos over het starten van je eigen bedrijf? Er kleven ontzettend veel voordelen aan ondernemen, en misschien haalt dit lijstje je wel over om eindelijk die stap te zetten!

Je kunt werken waar en wanneer je maar wilt

Als je je eigen bedrijf hebt dan kun je natuurlijk (afhankelijk van je werkzaamheden) werken waar en wanneer je maar wilt. Jij bepaalt immers wanneer je met klanten afspreekt, wanneer je inkopen doet, en zelfs hoe laat je opstaat en wanneer je gaat lunchen. Dit is een van de belangrijkste redenen dat mensen starten met een eigen bedrijf. Het levert je heel veel vrijheid op, vrijheid die veel mensen ontzettend nodig hebben. Als je een bedrijf hebt waarin je enkel online hoeft te werken, kun je zelfs de hele wereld rondreizen. Lijkt dat je wel wat? Ga dan vandaag nog brainstormen over een tof bedrijfsconcept!

Je bepaalt zelf de koers en werkwijze binnen je bedrijf

Een tweede voordeel van het hebben van je eigen bedrijf is dat je zelf mag bepalen hoe alles wordt gedaan. Eventuele medewerkers moeten het op jouw manier doen, in plaats van dat jij je moet aanpassen aan een baas of standaard protocol van het bedrijf waar je voor werkt. Je hebt alle creatieve vrijheid om de dingen precies te doen zoals jij dat wilt, en ook dat klinkt veel mensen heel aantrekkelijk in de oren.

Je verdient geld met je passie

Een derde, heel belangrijk punt is natuurlijk dat je met een eigen bedrijf geld kunt verdienen met jouw passie. Je kiest immers een bedrijfsvorm en een product of dienst waar je met heel je hart achter staat en wat jou een goed gevoel geeft. Wat voor bedrijf het ook is, je wordt er in ieder geval gelukkig van om er mee bezig te zijn. Je combineert zo dus het nuttige met het aangename.

Het biedt je veel financiële voordelen

Last but not least heeft het hebben van een eigen bedrijf ook nog eens veel financiële voordelen, allereerst belastingtechnisch. In ons land biedt men ondernemers ontzettend veel interessante aftrekposten waardoor je minder inkomstenbelasting betaalt. Het bedrag aan het einde van de streep is dus hoger in verhouding tot wat je zou verdienen met een normale baan met exact dezelfde werkzaamheden. Bovendien betalen klanten jou een hoger uurtarief dan wat je bij een baan betaald zou krijgen, omdat jouw werkgever natuurlijk ook een deel daarvan in zijn zak stopt. Als het bedrijf van jou is dan heb je bovendien geen financieel plafond. Je kunt oneindig ver groeien, wat doorgaans niet mogelijk is in je salaris bij een vaste baan. Nu, wat zeg je daarvan?