Je auto duurzaam opladen met een laadpaal op zonnepanelen

0
358

Elektrische wagens zijn steeds populairder in Nederland. Heel wat mensen schakelen naar deze modellen over en er duiken overal laadpalen op. Veel bestuurders maken zich echter zorgen over de hoge prijs van de wagens en de elektriciteit. Wat heel wat mensen vergeten, is dat je de wagens met zonne-energie kan opladen. Op deze manier druk je de prijs en maak je bovendien gebruik van groene energie.

Waarom zijn elektrische wagens zo populair

Elektrische wagens zijn aan een echte opmars bezig. Dit soort auto brengt namelijk heel wat voordelen met zich mee. Zo zijn de elektrische modellen ontzettend milieuvriendelijk in vergelijking met wagens op benzine. De CO2-uitstoot ligt veel lager en de impact op het klimaat is miniem. Verder is een elektrische wagen een goedkope keuze. Je bent minder geld aan het onderhoud kwijt en het opladen van de wagen is aanzienlijk goedkoper dan het tanken van brandstof. Een elektrische auto is ten slotte ook veiliger. Het zwaartepunt ligt veel lager en de auto’s zullen minder snel doorrollen.

Een laadpaal op zonnepanelen

De eigenaars van een elektrische wagen houden de energieprijzen voortdurend in de gaten. Ze gaan voortdurend op zoek naar het goedkoopste moment om de wagen op te laden. Als je over zonnepanelen beschikt, is dit probleem meteen opgelost. Er bestaan namelijk speciale laadpalen die op zonne-energie werken. Het enige wat je nodig hebt, is een draagbare lader en een klein zonnesysteem. Het opladen van een elektrische auto via het zonnepanelensysteem kan wel wat problemen opleveren als je over een krachtige laadpaal beschikt. Het solarsysteem genereert namelijk niet altijd voldoende stroom, zeker op bewolkte dagen kan dit wel eens moeilijk verlopen.

Wat zijn de voordelen van een laadpaal op zonne-energie?

Door je wagen met zonne-energie op te laden, bespaar je enorm veel geld. Je zou zelfs kunnen stellen dat je eigenlijk helemaal niets betaalt. Verder maak je op deze manier ook optimaal gebruik van je zonnepanelen. Tijdens zonnige periodes produceren de panelen soms meer energie dan je nodig hebt. De energie die je niet verbruikt, wordt vaak aan het algemene energienetwerk geleverd. Het is dan ook een beter idee om deze energie te gebruiken om je elektrische wagen op te laden. Ten slotte is een laadpaal op zonnepanelen ook een erg milieuvriendelijke oplossing. Zonnepanelen wekken groene energie op en je draagt op deze manier meteen een steentje bij aan de natuur.

Wat zijn slimme laadpalen?

Tegenwoordig bestaan er speciale laadpalen die voorrang geven aan de stroom van zonnepanelen. Ze schakelen enkel over op het normale stroomnetwerk als je niet over voldoende groene energie beschikt. Verder kan je ook voor een slimme laadpaal kiezen. Slimme laadpalen beschikken over allerlei extra functies en gebruiken niet meer energie dan je hebt. Ze baseren de snelheid van het opladen op de beschikbare zonne-energie en controleren het energieverbruik op deze manier enorm. Een slimme laadpaal is het ideale hulpmiddel om je elektrische wagen op een optimale en gecontroleerde manier op te laden.

Bij Accu-machine.nl vind je laadpalen tegen de allerbeste prijs

Laadpalen zijn helemaal niet goedkoop. Gelukkig zijn er bedrijven zoals Accu-machine.nl die verschillende laadpalen tegen een zeer scherpe prijs verkopen. Met een laadpaal van Accu-machine.nl kan je elektrische wagens van verschillende merken snel en optimaal opladen. Je kan er zowel een laadpaal voor een Toyota als voor een Kia of zelfs een Mennekes laadpaal terugvinden. De laadpalen zijn van de allerbeste kwaliteit en voldoende aan de vooropgestelde richtlijnen. Hun laadpalen gaan bovendien erg lang mee en worden met een garantieperiode van wel twee jaar verkocht. Accu-machine.nl is dan ook niet voor niets uitgegroeide tot één van de grootste aanbieders van laadpalen van Nederland!