Webshop logistiek uitbesteden? Dit zijn de voordelen

0
348

Als eigenaar van een webshop heb je vast al ondervonden hoeveel tijd en geld er in de logistiek kruipt. Zeker als je voortdurend nieuwe bestellingen ontvangt, nemen de logistieke werkzaamheden een groot deel van je dag in beslag. Het is in dit geval een goed idee om de logistiek van je webwinkel uit te besteden. We leggen je graag even uit wat dit juist inhoudt en welke voordelen dit met zich meebrengt.

Welke logistieke werkzaamheden kan je uitbesteden?

De logistiek van een webshop, ook wel e-fulfilment genoemd, is een taak waar veel bij komt kijken. Naast het versturen van de pakketjes moet je alle producten ook georganiseerd bewaren in een veilige opslagruimte en moet je de retourzendingen efficiënt en correct afhandelen. Bovendien hebben heel wat klanten voortdurend vragen en je moet deze natuurlijk zo snel en zo professioneel mogelijk beantwoorden. Heel wat bedrijven kiezen er daarom voor om de logistieke werkzaamheden uit te besteden. Een e-fulfilmentbedrijf neemt het logistieke gedeelte volledig van je over, zodat je je hier alvast geen zorgen meer over hoeft te maken.

Je bespaart heel wat kostbare tijd

Jouw webshop logistiek uitbesteden brengt heel wat voordelen met zich mee. Eerst en vooral win je op deze manier natuurlijk heel wat tijd. Deze extra tijd kan jij dan weer in je bedrijfsstrategie steken. Zo kan je je bijvoorbeeld meer op de marketing richten. Door doelgerichte campagnes op te stellen, kan je meteen heel wat nieuwe klanten bereiken. Verder heb je ook meer tijd om nieuwe producten op een unieke manier te lanceren of om goede aanbiedingen of leuke offertes te zoeken. Op deze manier kan je je webwinkel voortdurend optimaliseren en zal je je omzet meteen zien stijgen.

Je hebt op elk moment een duidelijk beeld van de voorraad

Alle producten moeten op een georganiseerde manier in een ruime en veilige opslagruimte bewaard worden. Heel wat webwinkels ondervinden moeilijkheden met dit deel van de logistiek. Zeker drukbezochte webshops met heel veel verschillende producten hebben het vaak moeilijk om alle artikelen overzichtelijk te bewaren. Door je logistiek uit te besteden, maak je een eind aan dit probleem. Logistieke dienstverleningsbedrijven beschikken namelijk over ruime en veilige magazijnen. Bovendien hebben ze jarenlange ervaring en weten ze exact hoe ze structuur in de opslagruimte kunnen aanbrengen. Op deze manier vinden ze elk product meteen terug en zal het pakketje sneller verstuurd worden.

Je bespaart heel wat geld uit

Aan logistiek zitten heel wat kosten verbonden. Denk bijvoorbeeld aan de huur van de opslagruimte, het verpakkingsmateriaal en het salaris van het personeel. De kosten lopen al snel hoog op en je moet heel wat zaken vooruit betalen. Sommige bedrijven hebben hier dan ook niet voldoende financiële ruimte voor. Door je logistieke werkzaamheden uit te besteden, kan je op heel wat kosten besparen. Bovendien moet je bij de meeste e-fulfilmentbedrijven slechts per verzending betalen. Je hebt de betaling van het pakketjes ondertussen al ontvangen en dit komt je cashflow zeker ten goede.

Je kan op heel wat extra services rekenen

Een logistiek dienstverleningsbedrijf biedt ten slotte ook vaak extra services aan, zeker als je voor een professioneel en ervaren bedrijf zoals Surlogic kiest. De e-fulfilment door Surlogic laten uitvoeren betekent dat je geniet van een uitstekende dienstverlening. Ze houden alle details nauwkeurig bij en ze stellen erg duidelijke rapportages op. Je ontvangt regelmatig een mooi overzicht van de bestellingen en je ziet meteen welke producten je op voorraad hebt en welke items uitverkocht zijn. Verder neemt Surlogic ook het hele retourproces van je over. Zij nemen het hele logistieke proces voor hun rekening, terwijl jij je enkel met het economische aspect van de retourzending moet bezighouden.