Dit is waarom je een lunchwandeling moet maken: ja ook jij als ondernemer!

0
968

Als ondernemer ben je de hele druk in de weer, maar vergeet je niet aan jezelf te denken? Door tussendoor een lunchwandeling te maken zit je weer vol concentratie en energie. En het fijne is, een lunchwandeling is makkelijk te doen en helemaal gratis. Je kunt zelf bepalen hoe ver je gaat. Ook  heb je er helemaal geen speciale items voor nodig of speciale hulpmiddelen. Haal even een fris neus en strek de benen!

Door even een stukje te wandelen komt het doel van 30 minuten bewegen op een dag ook ineens een stuk dichterbij. Wist je dat bijna de helft van de werkende Nederlands dit doel niet haalt? Door tijdens de lunch even een kwartiertje te wandelen ben je al op de helft van dat doel.  

Lunch-daten met andere ondernemers

Wil je liever samen met iemand wandelen als je even lunchpauze hebt? Spreek dan een keer af met een andere ondernemer om even te sparren tijdens een lunchwandeling. Op die manier ben je aan het netwerken en tegelijkertijd ben je ook nog eens gezond bezig. Een mooi voorbeeld van een win-winsituatie. Wie weet bevalt het jullie wel zo goed dat er een vast ritueel ontstaat. Op die manier heb je een stok achter de deur om de benen te strekken.

Gezond op weg door een lunchwandeling te maken

Nu weet je ondertussen dat wandelen gezond is, maar misschien vraag je je af wat het nou precies oplevert? Uit onderzoek is bekend dat je minder snel ziek bent, jezelf mentaal fitter voelt en dat je concentratie wordt verhoogd wanneer je voldoende beweegt. Doordat wandelen zo laagdrempelig is, is het geschikt voor iedereen. Daarbij heb je ook nog eens minder kans op rugklachten en blessures.

Als je een wandeling uitkiest, is het handig om een aantal punten in gedachten houden. Wanneer je een half uur wilt gaan wandelen kun je een wandeling tussen de twee en de drie kilometer uitkiezen. Kies bij voorkeur ook een rondje uit. Heen en weer lopen is toch minder prettig. Verder is het ook handig om erop te letten dat de route veilig is.

Motiveer jezelf met een stappenteller

Vind je het lastig om in beweging te komen? Begrijpelijk, vooral op donkere dagen ziet het er niet zo aantrekkelijk uit om naar buiten te gaan. Toch kan het je juist dan heel veel goeds doen! Om jezelf te motiveren kun je een stappenteller aanschaffen. Deze telt hoeveel stappen je gedurende de dag zet. Op die manier wordt je extra gestimuleerd om tussendoor toch even op pad te gaan. Als je tijdens je werkdag een korte wandeling maakt zul je zien dat dat veel uitmaakt voor je uiteindelijke stappenaantal op een dag.