Met 3d cad software is meer mogelijk!

0
877

Een nieuw ontwerp, van wat dan ook, begint bij een idee. Om dat idee voor jezelf helder te krijgen maak je een tekening. Tot zover kun je gewoon toe met een potlood en een stukje papier. Maar wat nu als jij je idee verder wilt uitbouwen? Dan is zo’n kladje niet meer voldoende. Je moet namelijk niet alleen weten hoe het er globaal uit komt te zien, maar je wilt precies weten wat de beste afmetingen zijn, hoe de structuur wordt en, ook niet onbelangrijk, hoeveel materiaal er nodig is om jouw idee uit te kunnen werken. Het is dan belangrijk om goede software te gebruiken. Met 3d cad software heb je een softwarepakket in handen waarmee je alle kanten op kunt.

Ervaring is wel vereist

Zomaar even met deze 3d cad software beginnen en leuk wat knutselen is misschien vermakelijk. Je kunt er heel wat tijd aan besteden en zo de software leren kennen. Toch is deze software echt wel bedoeld voor professionals. Maar wat nu als je al gewend bent om in andere software te werken en hebt gemerkt dat de mogelijkheden te beperkend voor je zijn? Dan is deze 3d cad software ideaal. Je kunt alle mogelijke cad-data importeren in dit programma en zo verder werken aan jouw idee. Hierdoor worden meer mogelijkheden zichtbaar en kun je jouw ontwerp (digitaal) realiseren.

Combineer verschillende technieken

Stel. Je hebt ooit eens, lang geleden, een opzetje gemaakt voor een ontwerp. Dat heb je toen niet verder uitgewerkt, maar het idee is toch ergens in je achterhoofd blijven zitten. Dan is het natuurlijk zonde van de al geïnvesteerde tijd als je helemaal opnieuw moet beginnen. Het is dan fijn om te weten dat je dit ontwerp kunt importeren in deze nieuwe 3d cad software. Je kunt dan gewoon verder gaan met waar je ooit bent gebleven. Door de nieuwe technieken zul je zien dat het werken een stuk gemakkelijker gaat en dat je jouw ontwerp nog beter in beeld kunt brengen.

Gebruik sjablonen

Dat je niet telkens opnieuw het wiel wil uitvinden, dat is wel duidelijk. Het is daarom heel fijn dat in deze 3d cad software sjablonen beschikbaar zijn die je kunt gebruiken. Ook kun je je eigen ontwerpen (of delen daarvan) opslaan als sjablonen en zo telkens verder gaan met ontwerpen op de bestaande basis. Dat scheelt je niet alleen veel tijd, maar, uiteindelijk, ook heel veel geld. Werk hoeft niet dubbel te worden gedaan als het (in delen) kan worden opgeslagen!