Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

0
986

Heb jij een zakelijk Instagram-account en zou je graag meer volgers willen hebben? Dat is makkelijker dan het lijkt, maar je moet er wel wat geduld en een goede strategie voor hebben. Sommige accounts lijken als vanzelf te groeien, maar daar hebben ze heus wel iets voor moeten doen. In dit artikel hebben we een aantal tips opgesomd die je kunnen helpen bij het doen groeien van je followers op Instagram.

Gebruik de juiste hashtags

Dit is natuurlijk een inkoppertje, maar als je niet de juiste hashtags gebruikt dan is de kans heel klein dat mensen die op zoek zijn naar jouw product, dienst of stijl je zullen vinden. Maak dus eens een lijstje van hashtags die passen bij je business, maar ook hele algemene hashtags die een bepaalde stijl of beweging vertegenwoordigen. Vaak merk je dat een foto met de juiste hashtags veel vaker wordt geliked en dat je zo nieuwe volgers krijgt. Houd dus goed bij welke foto veel likes heeft en probeer uit te vinden door welke hashtag(s) dat komt.

Houd je verhaal persoonlijk

Mensen vinden het doorgaans heel prettig om te lezen wat je bezighoudt en wat je ergens van vindt. Probeer dus niet uit alle macht om iets moois te verzinnen, maar houd het persoonlijk en vertel vanuit jezelf. Dit soort persoonlijke berichten krijgen meestal ook meer reacties en dat is extra fijn want dan krijg je van Instagram een hogere ranking. Let er op dat je ook in je bio een persoonlijk stukje toevoegt zodat mensen weten wie je bent en wat je precies doet!

Engage ook met anderen

Er zijn veel accounts die best leuke dingen posten, maar toch moeite hebben met groeien. Een van de redenen daarvoor kan zijn dat ze zelf weinig engagen met anderen. Oftewel, dat ze weinig reageren op andermans berichten. Ten eerste voelen mensen zich dan minder geneigd om ook op jouw bericht te reageren, en daarnaast denkt Instagram dat je niet zo actief bent. Er is eigenlijk maar één manier waarop mensen je kunnen gaan volgen en dat is als ze weten dat je bestaat. En hoe doe je dat? Juist! Door likes en reacties uit te delen. Houd ook deze overigens persoonlijk, want mensen hebben het gauw genoeg door als je een standaard copy-paste bericht plaatst onder hun posts. Dit komt niet professioneel over en heeft vaak een averechts effect.

Stel vragen in je posts

Wil je meer reacties uitlokken onder je posts? De perfecte manier waarop je dat doet, is door het stellen van een vraag. Vertel dus niet alleen iets over wat mensen op de foto zien, maar vraag er iets over, dat werkt!