Meer verdieping binnen je bestaande werk? Heb je al aan BHV gedacht?

0
1567

Heb je al jarenlang dezelfde baan, en ben je ook niet van plan om hier verandering in aan te brengen? Maar heb je wel af en toe het gevoel dat je best eens wat meer of wat anders zou willen doen. Een uitbreiding van je takenpakket, een beetje verdieping van je werkzaamheden? Dan is het goed om dit eens aan te kaarten bij je leidinggevende. In de meeste functies zijn er zeker mogelijkheden om je werkzaamheden wat uit te breiden of er een andere inhoud aan te geven. Een cursus BHV Almere kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat je binnen het bedrijf de extra verantwoordelijkheden krijgt waar je naar op zoek bent.

Je wilt niet weg, maar een beetje afwisseling zou leuk zijn

Als je al een hele tijd dezelfde functie hebt binnen een bedrijf, kan de sleur soms best een beetje toeslaan. Iedere dag hetzelfde werk, dat weinig verrassingen meer kent: best saai. Als het werk je wel nog steeds erg bevalt, zou het zonde zijn als dit ervoor zorgt dat je op zoek gaat naar iets anders. Je hebt nu leuke collega’s, fijne arbeidsvoorwaarden, werk dat je bevalt: eigenlijk wil je helemaal niet weg. Maar een beetje meer afwisseling en uitdaging, ja, dat zou wel leuk zijn.

In veel bedrijven valt dit prima te realiseren. Ze zullen zelfs blij met je zijn. Geef je gevoel hierover dus zeker eens aan bij je leidinggevende, en probeer samen op zoek te gaan naar manieren om je meer plezier te laten hebben binnen je bestaande baan. Misschien kan je takenpakket iets worden uitgebreid, of kun je eens werkzaamheden uitwisselen met een collega. Het zijn vaak kleine aanpassingen die op deze manier een groot verschil kunnen maken.

Meer verantwoordelijkheden met BHV

Een goede manier om de rol binnen het bedrijf waar je werkt uit te breiden, wat je functie ook is, is door kennis van BHV op te doen. Binnen ieder bedrijf zijn voldoende medewerkers nodig die de functie van BHV’er op zich nemen. Zij komen in actie wanneer zich een noodgeval voordoet. Dit kan medisch van aard zijn, maar ook bijvoorbeeld bij een brand of een andere gevaarlijke situatie nemen zij de leiding en doen zij er alles aan om iedereen in veiligheid te brengen.

Om deze taak er naast je normale werkzaamheden bij te doen, moet je een BHV cursus volgen en je kennis en kunde goed op peil houden. De meeste werkgevers hebben hier prima regelingen voor, en zijn blij als jij hiermee aan de slag wilt gaan. Echt iets om eens over in gesprek te gaan binnen het bedrijf waar je werkt!