Welke marketing uitingen zijn onmisbaar wanneer je start met ondernemen?

0
470

Uiteraard is het per bedrijf verschillend welke marketing uitingen voor jou onmisbaar zijn. Toch zijn er bij de start van een onderneming als je het ons vraagt een aantal dingen welke niet mogen ontbreken. In deze blog gaan we hier verder op in en focussen we op drie essentiële vormen van marketing!

Bekendheid in de omgeving

Wellicht begint jouw bedrijf lokaal op een nog wat kleinere schaal. Voornamelijk in deze fase is het belangrijk dat iedereen in de omgeving weet wie jij bent. In deze fase zijn flyers dan ook zeer geschikt om in te zetten. Deze zijn verkrijgbaar in diverse formaten en kunnen tegenwoordig snel gedrukt worden. Flyers drukken kan bijvoorbeeld bij Drukbedrijf, waar je keuze hebt uit verschillende maten en diverse papiersoorten. Zo kun je potentiële klanten, omwonenden of potentiële gasten gemakkelijk en snel informeren over jouw bedrijf, event of product door middel van een flyer volledig naar jouw smaak. Door het handzame formaat informeer je snel veel mensen. 

Online aanwezigheid

Ook online kun je als bedrijf natuurlijk niet weg blijven. Het is geen vereiste en het is uiteraard afhankelijk van de branche waarin jij je bevindt, maar tegenwoordig kan een eigen website bijna niet meer vergeten worden. Plaats hier de belangrijkste informatie over jouw onderneming en geef website bezoekers ook de mogelijkheid om met je in contact te komen. Laat bijvoorbeeld een telefoonnummer of e-mailadres achter. Naast de website is social media voor de meeste ondernemingen ook niet meer weg te denken. Bepaal vooraf goed op welk kanaal jij je wilt focussen. Richt je je bijvoorbeeld voornamelijk op andere bedrijven? Dan is LinkedIn waarschijnlijk het geschikte kanaal voor jou. Richt je je op de jonge consument? Dan past Instagram wellicht beter! Maak een plan voor de berichten die je wilt plaatsen en voor alle social media kanalen geldt: post regelmatig!

Visitekaartjes drukken

Wanneer een groot netwerk voor jou van belang is, zijn ook visitekaartjes onmisbaar. Tegenwoordig zijn er visitekaartjes in diverse soorten en maten. Het is dan ook volledig aan jou hoeveel je hieraan wilt besteden. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat jouw visitekaartjes kwaliteit uitstralen? Of vind je de prijs van groter belang? Bij Drukbedrijf kun je kiezen uit diverse soorten visitekaartjes drukken. Van goedkope visitekaartjes tot milieuvriendelijke visitekaartjes en van kaartjes op speciaal papier tot multipack visitekaartjes. De keuze is aan jou! De kaartjes zijn allemaal van klein formaat zodat jouw potentiële klanten of zakenpartners deze gemakkelijk mee kunnen nemen in broekzak of portemonnee. Daarnaast is er voldoende ruimte om persoonlijke- of bedrijfsinformatie op de kaartjes te drukken. Twijfel je over de opdruk? Neem gerust contact op met Drukbedrijf, zij helpen je graag verder. Bijkomend voordeel is dat de visitekaartjes via Drukbedrijf met spoed geleverd kunnen worden!