Markeringstape op de vloer

0
1187

Als werkgever wil je te allen tijde dat veiligheid op de werkvloer voorop staat. Maar zeker op plekken waar er veel goederenstromen en gevaarlijke stoffen zijn, is dit van belang. Je moet hierbij denken aan magazijnen en overige werkplaatsen. Het is hier belangrijk dat de processen soepel verlopen zodat gevaarlijke situaties worden voorkomen. Het aanbrengen van markeringstape op de vloer kan hier in belangrijke mate aan bijdragen.

Waarom vloerbelijning belangrijk is

In een magazijn is er doorgaans sprake van allerlei goederenstromen. Er komen goederen binnen en er gaan goederen weg. En daarnaast worden goederen ook tijdelijk opgeslagen. Dit alles gebeurt meestal in een vlot tempo. Je kunt je wellicht voorstellen dat er gemakkelijk chaos kan ontstaan als deze processen niet worden gecoördineerd. Er moet duidelijkheid op de werkvloer zijn. Men moet weten op welke plekken bepaalde goederen thuishoren. En ook de gewenste beweegrichting van het personeel en de machines moet duidelijk zijn. Is deze duidelijkheid er niet? Dan ontstaan er gevaarlijke situaties. En dat is precies wat je als werkgever wilt voorkomen. Investeren in vloermarkering voor meer duidelijkheid, overzicht en daarmee veiligheid is dan ook raadzaam.

Verschillende kleuren tape

Markeringstape is in allerlei verschillende kleuren verkrijgbaar. Je kunt dus jouw vloerbelijning precies zo vormgeven zoals jij dat wilt. Echter, vloer tape heeft als oogmerk het creëren van meer duidelijkheid en overzicht. Gebruik je heel veel verschillende kleuren tape? Dan is de kans groot dat het juist voor een onoverzichtelijke situatie zorgt. Je kunt uiteraard voor de kleuren kiezen die jij graag wilt hebben. Maar het is hierbij wel slim om het doel voor ogen te houden, namelijk: overzicht creëren. Maak het kleurenpalet op de vloer daarom niet al te extreem en kies voor bekende gangbare kleuren. Zo worden de looppaden vaak met geel tape aangeduid en blauw tape is meestal voor inkomende goederen. Voor welke kleuren vloertape kies jij?

Vloertape versus vloerverf

Wanneer je als werkgever vloerbelijning op de werkvloer wilt aanbrengen, heb je diverse opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor vloertape, maar ook voor vloerverf. Vloertape wint het bij deze keuzemogelijkheid vaak van vloerverf. En dat is uiteraard niet voor niets. Vloertape kent ten opzichte van vloerverf namelijk diverse voordelen. Vloertape is voordelig en gemakkelijk in gebruik. Je kunt het tape eenvoudig zelf aanbrengen. Moet de vloerbelijning toch anders worden ingedeeld? Dan kun je met tape de vloerbelijning eenvoudig verplaatsen. Wanneer je kiest voor verf is dit allemaal wat lastiger. Je kunt daarmee dus stellen dat markeringstape dus een slimmere investering is.