Eenvoudig zakelijke energie vergelijken

0
1614

Wil jij graag overstappen van energieleverancier? Dan bestaan er tegenwoordig verschillende sites om snel de prijzen te vergelijken. Het voordeel hieraan is dat ze een ongebonden vergelijking doorgeven. Je kan zelf voorkeuren opgeven waardoor alleen de voor jou geschikte leveranciers tevoorschijn komen.
Veel mensen stappen elk jaar over van energieleverancier omdat ze dan nieuwe aanbiedingen krijgen en het dus elk jaar een beetje goedkoper is. Maar hoe werkt zoiets? Voordat je zomaar overstapt moet je een aantal afwegingen nemen. Want wanneer heb jij de goede energie maatschappij en hoe weet je dat je te veel betaalt?

Hoe kies je de beste energie maatschappij?

Een energievergelijker vergelijkt alle energie maatschappijen van Nederland waardoor jij geen maatschappij mist. Zo krijg jij een compleet overzicht. De site van de energievergelijker werkt heel simpel. Je vult een aantal van je gegevens in. Denk hierbij aan je postcode en huisnummer, aantal personen in je huishouden en je huidige leverancier. Uit deze gegevens kan de vergelijker eenvoudig zoeken naar betere en goedkopere opties. Je hebt ook duurzame energie. Zoals zonne-energie en groene energie.
Met zonne-energie kan je zelf energie opwekken door middel van zonnepanelen. Dit scheelt op lange termijn veel in maandelijkse kosten. Met groene energie wordt de energie opgewekt uit water, zon en de wind. Dit is heel goed voor het milieu. Dit zijn allemaal factoren die meespelen in de prijs die jij maandelijks hebt bij de energie maatschappij.

Natuurlijk wil je bij jouw bedrijf ook lage energiekosten

Je hebt als bedrijf al een hele hoop kosten waaronder ook energiekosten. Dit is, naast het personeel, vaak de grootste kostenpost! Of je nou een groot of klein bedrijf hebt, dit maakt niet uit. Hoe fijn is het als het elk jaar een beetje goedkoper kan. Je kan namelijk ook je zakelijk energie vergelijken. Dit is weer iets anders dan normale energie vergelijken. De module is speciaal gericht op MKB, hierdoor zijn de prijzen anders. Verbruikt je bedrijf meer dan 3x 80A dan ben je groot gebruiker en kan jij geen gebruik meer maken van de zakelijke energievergelijker. Je betaalt maandelijks voor de energie die jij verbruikt en daarna krijg je nog twee aparte facturen toegestuurd. Deze zijn voor het netbeheer en het energieverbruik.

Zakelijk of consument als je bedrijf aan huis hebt

Als je een bedrijf aan huis hebt is het natuurlijk lastig om te beslissen welke energie nou goedkoper is voor jouw bedrijf. Kies je voor zakelijke energie of voor particuliere energie? Over het algemeen zijn particuliere energiecontracten goedkoper dan zakelijke contracten. Maar deze gaan vaak wel tot een limiet verbruik. Je moet ook kunnen voldoen aan een aantal eisen om een zakelijk contract af te kunnen sluiten als je bedrijf aan huis is. Of je gebruik kunt maken van zakelijke energie hangt af van de situatie. De werkruimte moet o.a. zelfstandig zijn met een eigen ingang en toilet.