Meer sales dankzij CRM software

0
695

Is die vaste klant voor jou ook zo belangrijk? Lees dan over CRM software en hoe b2bmarketeers te werk gaan. Je weet dankzij het systeem wat je klant wil, en tegen minimale kosten stijgen de verkopen met meer winst als gevolg. Het systeem kun je zien als een tegenhanger van telemarketing of broadcasten, want je speelt juist sterk in op de band met die ene klant. Voor veel bedrijven, en met name het MKB biedt dit uitkomst. Lees verder om dit onderwerp beter te begrijpen.

Overdaad schaadt

Er zijn andere systemen om te weten te komen wat de klant wil, maar dan moet je te veel gegevens vragen. Klanten vertrouwen dat niet, het is niks nieuws dat klantgegevens weleens verkocht worden. Met project management software heb je hetzelfde bereikt dan wanneer je een klant hele lange invulvelden laat invullen. Een voordeel is dat de klant geen account hoeft aan te maken waarbij hij of zij veel gegevens moet leveren. Je gaat een langdurige relatie met de klant aan zonder dat je die hoeft te bestoken met allerlei reclame, want het is uiterst gericht.

De klant wil continuïteit

Project management software is voor iedereen in je bedrijf toegankelijk. Dit heeft voordelen. Niets is zo vervelend als de klant de vaste vertegenwoordiger tracht te bereiken, maar de verkoper is op cursus of heeft vakantie. Deze ergernis komt niet voor met CRM software, want het hele bedrijf heeft deze klantrelatie. Het is voor de klant even wennen dat diegene met een ander persoon te maken heeft, maar al snel merkt de klant dat alles doorgaat, ook tijdens afwezigheid van de vertegenwoordiger waar hij of zij al een lange tijd zaken mee doet. Je bedrijf biedt dus continuïteit, en de klant zal dat waarderen. Bovendien waarderen je medewerkers het gevoel dat ze er ook eens tussenuit kunnen zonder dat de boel in de soep loopt.

Het is marketing wat zal blijven

CRM software is zo revolutionair dat het niet meer zal verdwijnen. Vergelijk het met het reclamebord aan de gevel, zoiets is ooit opgekomen en ondanks dat de vindbaarheid op internet moet zijn is het reclamebord er nog steeds. Project management software zal wel enigszins systemen vervangen omdat het effectiever is. Het systeem van b2bmarketeers verdien je makkelijk terug, en als de investering gedaan is dan heb je het systeem binnen je bedrijf, en daarna alleen nog maar het rendement. Door de tijd zullen er alleen nog maar software updates volgen, maar geen hoge kosten of een nieuw systeem. Tevens hoeft niet iedereen binnen je organisatie voortdurend op cursus om het systeem onder de knie te krijgen, want project management software of CRM software wijst zichzelf.