Hier moet een goede horecakeuken aan voldoen

0
933

Heb je een eigen horecazaak? Dan moet je goed nadenken over de inrichting van de keuken. Dit is immers het hart van jouw onderneming. In de keuken bereid je namelijk alle gerechten die jouw gasten bestellen. Als je nog niet echt ervaren bent in de horecawereld, weet je mogelijk niet goed hoe je een horecakeuken in moet richten. Is dit inderdaad het geval? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waar een goede horecakeuken aan moet voldoen. Op deze manier kun je straks niet alleen goed werken, maar jouw gasten ook nog van de lekkerste gerechten voorzien.

Prettig en veilig werken

In een horecakeuken wordt vrijwel dagelijks gewerkt. Daarom is het allereerst belangrijk dat het keukenpersoneel hier op een goede manier kan werken. Dit lijkt een open deur, maar toch gaat dit geregeld fout. Zo hebben de werkbladen lang niet altijd een prettige werkhoogte. Is het werkblad te hoog? Dan zorgt dit mogelijk voor rugklachten bij jouw keukenpersoneel. Een te hoog werkblad is overigens ook niet prettig. Bepaal daarom altijd eerst wat de meest geschikte hoogte van het blad is. Overweeg eventueel een in hoogte verstelbaar werkblad.

Jouw personeel moet niet alleen goed kunnen werken, maar ook veilig. Denk daarom ook aan de veiligheid bij het inrichten van een horecakeuken. Zorg bijvoorbeeld voor een vloer die niet glad wordt als er wat water op valt. De kans op een pijnlijke uitglijder van jouw personeel wordt hierdoor een stuk kleiner. Daarnaast moet jouw personeel de apparaten in de keuken op een veilige manier kunnen gebruiken. Als dit niet het geval is, kunnen zij zich verwonden en dat wil je te allen tijde voorkomen.

Apparatuur

Apparaten zijn onmisbaar in iedere horecakeuken. Zij maken het jou namelijk een stuk makkelijker om de gerechten voor jouw gasten te bereiden. De kans is aanwezig dat je veel gerechten moet verwarmen. Dit kun je allemaal in pannen doen, maar dat kost je behoorlijk wat tijd. Bovendien moet je een pan na het bereiden van ieder gerecht weer afwassen. Een bakplaat mag daarom niet ontbreken in jouw keuken. Met dit apparaat ben je namelijk in staat om grote hoeveelheden eten in één keer te bereiden, zowel vlees als groenten.

Als gasten bij jou komen eten, bestellen ze ook één of meerdere drankjes. Wordt er in jouw horecazaak veel koffie verkocht? Dan kun je een koffiemachine aanschaffen. Je kunt er ook voor kiezen om deze warme drank zelf te maken. In dat geval weet je zeker dat de koffie vers en van goede kwaliteit is. Althans, wel als je koffiebonen gebruikt. Heb je geen apparaat waar bonen in kunnen? Maal ze dan eerst fijn met een koffiemolen.

Hygiëne

Tot slot moet een goede horecakeuken uiteraard ook voldoen aan alle eisen op het gebied van hygiëne. Is de hygiëne niet zoals het zou moeten? Dan kan het zijn dat gasten ziek worden nadat ze bij jou hebben gegeten. Dit wil je uiteraard voorkomen, want dit is geen goede reclame. Daarom moet je jouw keuken na gebruik altijd grondig schoonmaken.

Een horecakeuken schoonmaken kan je behoorlijk wat tijd kosten. Gelukkig kun je het jezelf een stuk makkelijker maken. Hoe? Door voor een onderhoudsvriendelijke keukeninrichting te kiezen. We doelen in dit geval niet alleen op de werkbladen, maar ook op de apparaten. Het schoonmaken van jouw keuken kost je hierdoor niet alleen minder tijd, je bent ook altijd verzekerd van een schone, hygiënische keuken.