Zakelijke lening aanvragen? Tips!

0
837

Zoek je naar financiële middelen om een bedrijf te starten? Of wil je een langlopende investering financieren? Dan kun je een zakelijke lening aanvragen. Niet iedere ondernemer is hier bekend mee. Deze financieringsvorm kunnen we vergelijken met een rekening courant krediet waarbij je rood staat. Enige verschil is dat er bij een zakelijke rekening geen koppeling met jouw bankrekening is. Wil je zakelijk geld lenen? Dan ontdek je al snel dat de mogelijkheden haast eindeloos zijn. Hierdoor kun je makkelijk een verkeerder keuze maken. Dit wil je uiteraard voorkomen. De onderstaande 4 tips komen van pas bij het aanvragen van een zakelijke lening.

1. Kijk naar de rente

Geld lenen kost geld. Deze slogan heb je ongetwijfeld weleens ergens gelezen of gehoord. Hiermee waarschuwen geldverstrekkers jou voor de rente die geheven wordt over geleend geld. Dit is niet alleen bij een persoonlijke lening het geval, maar ook bij een zakelijke lening. Voordat je een zakelijke lening aanvraagt, moet je weten dat het rentepercentage niet overal hetzelfde is. De eerste tip die wij je mee willen geven, is dan ook dat je goed naar de rente moet kijken. Hoe lager het rentepercentage, des te goedkoper de lening. De rente staat gedurende de gehele looptijd van een zakelijke lening vast, waardoor dit zeker iets is om op te letten.

2. Hoe zit het met de looptijd?

Als je een zakelijke lening afsluit, maak je op voorhand afspraken over bepaalde zaken. De looptijd is hier een goed voorbeeld van. Voordat je het geld op jouw rekening krijgt, spreek je namelijk met de geldverstrekker af wanneer je de lening uiterlijk terugbetaald moet hebben. Aflossen doe je door iedere maand een afgesproken bedrag terug te betalen. Hierdoor is jouw zakelijke lening aan het einde van de looptijd volledig afgelost.

Bij een zakelijke lening is de looptijd vaak maximaal vijf jaar. Dit betekent dat je het geleende geld binnen vijf jaar terug moet betalen. Denk je de lening eerder af te kunnen lossen? Kies dan voor een kortere looptijd. Je lost dan maandelijks weliswaar meer af, maar je betaalt minder lang rente. Hierdoor kan de lening onderaan de streep (een stuk) goedkoper uitvallen.

3. Vraag de lening online aan

Er zijn vandaag de dag allerlei partijen waarbij je een zakelijke lening af kunt sluiten. Zo kan dit vast en zeker bij de bank waar je klant bent. Daarnaast zijn er allerlei online kredietverstrekkers die jou de mogelijkheid bieden om zakelijk geld te lenen. Om het jezelf makkelijk te maken, raden wij je aan een zakelijke lening online aan te vragen. Waarom? Omdat je dan de deur niet uit hoeft voor een aanvraag. Je dient de aanvraag vanuit huis in en hoort binnen de kortste keren of je in aanmerking komt voor deze financieringsvorm. Bijkomend voordeel van online een zakelijke lening aanvragen is dat je jouw aanvraag 24/7 in kunt dienen.

4. Kies een betrouwbare kredietverstrekker

We haalden hierboven al aan dat je tegenwoordig bij talloze geldverstrekkers een zakelijke lening aan kunt vragen. Dit lijkt ideaal, maar dat is het allerminst. Niet iedere partij is namelijk even betrouwbaar. Kijk daarom altijd eerst goed met wie je te maken hebt. Doe onderzoek naar de partij en kijk wat de ervaringen van anderen zijn. Zoek je nog een betrouwbare partij om een zakelijke lening aan te vragen? Klik hier en dien vandaag nog een aanvraag in.