Wat doet een expediteur allemaal voor je

0
916

Je hebt vast weleens van een expediteur gehoord, alleen waarvoor kan je die nou precies inhuren? Een expediteur helpt met de import, export en cross trade van goederen zowel over de zee, over het land en door de lucht. Een expediteur rotterdam heeft een breed netwerk van agenten wereldwijd. Hierdoor ben je ervan verzekerd dat je goederen altijd snel en zorgeloos op hun uiteindelijke bestemming aankomen. Je kan gebruik maken van een expediteur voor bestemmingen wereldwijd zoals Afrika, Azië, Europa, Noord Amerika, Zuid Amerika en Oceanië.

De voordelen van een expediteur

Als je gebruik maakt van een expediteur dan brengt dit vele voordelen met je mee. Ze zijn de ideale partner voor je goederentransport, aangezien ze op de hoogte zijn van alle ins en outs binnen de markt. Of het nou gaat om import, export of cross trade, ze kunnen je bijstaan bij het goederentransport wereldwijd. Doordat ze gebruik maken van lokale agenten in belangrijke productie- en havenplaatsen zijn ze ook regionaal direct vertegenwoordigd en is er bekend wat er binnen de regio speelt. De agenten waarmee ze samenwerken zijn betrouwbaar en er is een exclusieve samenwerking, waardoor de beste kwaliteit, flexibiliteit, goede service en scherpe tarieven gewaarborgd kunnen worden. Door te kiezen voor een goede expediteur kies je voor betrouwbaarheid, een hoog serviceniveau en een proactieve informatievoorziening.

De verschillende soorten diensten die aangeboden worden

Op het gebied van import kan een expediteur je bijstaan met een compleet pakket aan diensten. Voorbeelden hiervan zijn FCL, buyer consolidation in eigen beheer en LCL. Tevens kunnen ze je helpen bij indirecte en directe groupage diensten. Op deze manier weet je zeker dat de aangekomen goederen meteen getransporteerd worden en zo de volgende dag direct geleverd worden. Er zijn tevens verschillende valua added services zoals Hanging Garments containers (ULD / GOH), warehousing en sorteren. Een AEO gecertificeerde expediteur kan tevens de douaneafwikkeling voor je verzorgen en de fysieke distributie. Op het gebied van export kunnen ze je helpen bij groupage en FCL verschepingen. Tevens kunnen ze de uitvoerdocumentatie voor de douane voor je in orde maken als je besluit om je goederen buiten de Europese Unie te exporteren. Voor fysieke distributie en value added services zit je ook bij de export goed. Op het moment dat je gebruik wilt maken van cross trade diensten dan kunnen ze ervoor zorgen dat er geen tussenstop in Nederland wordt gemaakt en dat alles zo snel mogelijk op de uiteindelijke locatie aankomt.