Speculeren op Bitcoin en Ethereum koers tijdens de lockdown?

0
577

Verveel je je tijdens de lockdown? Dan kun je je tijd besteden aan het handelen of beleggen in cryptovaluta, misschien levert het je wel veel geld op. Er zijn diverse crypto's waarin je kunt beleggen of handelen zoals Bitcoin en Ethereum. De Bitcoin en de Etherium zijn ontstaan tijdens de financiële crisis van 2009, als alternatief voor het instortende systeem. Het draagvlak hiervoor is alleen maar sterker geworden door de onzekere factoren die nu een rol spelen in de wereld. Alleen zijn deze crypto's nog niet erkend door de officiële banken en niemand is verantwoordelijk als het misgaat; er is geen vangnet. Dus wees bedachtzaam als jij je met Bitcoin of Ethereum gaat bezig houden. Misschien dat de grote big tech bedrijven het in de toekomst nog verder gaan promoten, hetgeen nu al gebeurt door de rijkste man ter wereld; Elon Musk. Voorlopig is het leuk om te fantaseren over hoe je heel rijk kunt worden door een paar van die crypto's te kopen. Maar pas op: je kunt ook net zo makkelijk je geld verliezen, dus wees voorzichtig en stop er niet al je geld in!

Versterk je winst of verlies met Bitcoin of Ethereum koers

Wanneer je een rekening opent bij een CFD-broker kun je middels het hefboomprincipe je winst of verliest versterken, wanneer je gaat speculeren op de Bitcoin koers en Ethereum koers. Wanneer je met een hefboom handelt kan het zomaar zijn, dat je slechts een klein bedrag inzet dat wel honderd keer vergroot wordt. Als beginnende belegger kun je beter niet met een hefboom handelen omdat het vele risico's met zich meebrengt, als je niet ervaren genoeg ben lijd je gemakkelijk verlies. Toch zijn er veel studenten die zelfs hun studiefinanciering hieraan besteden. De Bitcoin koers en de Ethereum koers wisselen enorm; speculeren op de wisselende koersen van Bitcoin en Ethereum kan interessant zijn voor mensen die hier winst uit willen halen en een vermogen op willen bouwen in het kader van het mogelijk verdwijnen van ons huidige geldsysteem, ook wel the Great Reset genaamd (grondlegger hiervan is Klaus Schwab), waardoor wij niet meer zullen kunnen betalen met contant geld. Sommigen zeggen zelfs dat we ál onze bezittingen gaan verliezen, maar laten we hopen dat het niet zover komt.

Crypto's als redmiddel 

Crypto's kunnen dan mogelijk ingezet worden als redmiddel (net als goud), het is niet zeker dat ons geldsysteem zal verdwijnen, maar er wordt al veel over gesproken en geschreven. Er zijn zelfs al bewijzen van te zien, zo zijn er steeds meer normale pinautomaten die verdwijnen en vervangen worden door de Geldmaat. Maar ook voor ondernemers kan het interessant zijn om, los van een mogelijke Great Reset, nu al veel gebruik te maken van Ethereum of Bitcoin. Indien de Ethereum koers en de Bitcoin koers gunstig zijn kun je er veel voordeel uithalen als ondernemer. Ethereum kun je bijvoorbeeld inzetten voor het regelen van allerlei betalingen, contracten afsluiten en berichten sturen (middels blockchaintechnologie). Bitcoin is nog veel breder inzetbaar, ook voor de gewone consument, dit kun je namelijk gebruiken voor het kopen van een brood tot het afsluiten van een abonnement. Op internet en Teletekst kun je de crypto koersen in de gaten houden en beslissen of jij er ook in wilt handelen of beleggen. Gebruik hierbij altijd je verstand.