Met de juiste software werkt het een stuk fijner

0
848

Het runnen van een bedrijf is niet zomaar iets. Je steekt er veel tijd in en op een gegeven moment, na verloop van tijd, is het niet meer te doen om alle opdrachten in je eentje af te handelen. Je neemt dus iemand aan die jou kan ondersteunen. Hierdoor groeit je bedrijf nog sneller en heb je nog meer medewerkers nodig. Dit lijkt allemaal fijn en handig, maar zie al die medewerkers maar eens goed in te plannen, alle gewerkte uren goed bij te houden en de juiste salarissen uit te betalen. Alleen dat is al een klus waar je het liefst iemand voor zou aannemen.

Heb je echt een afdeling personeelszaken nodig?

Het is tegenwoordig in veel bedrijven niet meer complete afdeling personeelszaken. Het gaat dan om één HR (Human Resources) medewerker die, dankzij de handige HR software alle personeelszaken in goede banen weet te leiden. Maar dan dient die software wel van alle gemakken te zijn voorzien. Zo wil je, als het even kan, maar één programma hoeven op te starten voor je aan het werk gaat. En dat in dat programma alle functionaliteiten zitten die je nodig hebt. Specifiek voor jouw bedrijf.

Ieder bedrijf is weer anders

Dat wist je vast al wel, maar ook de personele bezetting is per bedrijf weer anders. Zo zul je in de kinderopvang, over het algemeen, meer te maken hebben met parttime medewerkers, in de ICT met mensen die graag vanuit huis werken en in de logistieke sector met ploegendiensten. Ook kan het zomaar zijn dat je winkels hebt in verschillende steden, elk met andere openingstijden. Om al die uren die gewerkt worden goed te registreren is het van het grootste belang dat je goede online urenregistratie software hebt. Het liefst dus geïntegreerd in de HR software.

Maar voor alle gewerkte uren geregistreerd kunnen worden, moeten ze eerst goed worden gepland. Ook goede planning software personeel is dus essentieel. Met deze software kun je niet alleen de planning live maken en direct via een e-mail communiceren naar alle medewerkers. Zij er onverwachte wijzigingen of aanvullingen? Dan is het zelfs mogelijk om een pushbericht in te zetten om de medewerkers van de wijzigingen op de hoogte te brengen.

Klinkt interessant? Laat je vrijblijvend informeren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf!