Is een ondernemerscoach iets voor jou?

0
716

Ben je al een poosje aan het ondernemen en heb je het gevoel dat er veel meer uit te halen valt dan je op dit moment doet? Misschien is een ondernemerscoach dan iets voor jou. Zo’n coach helpt jou te groeien door je meer richting te geven en je te helpen je dromen te formuleren en uit te werken. Soms denk je namelijk wel te weten wat je wilt, maar zet je geen concrete stappen in de juiste richting, simpelweg doordat je niet weet welke stappen er nodig zijn. Dit is zonde van jouw talenten en van de tijd die je erin steekt. Als jij echt graag wilt groeien met je bedrijf dan is het misschien tijd om hulp in te schakelen van iemand die er verstand van heeft.

Hulp krijgen bij het ondernemen is geen schande

Veel mensen hebben moeite met het vragen om hulp, zeker als het om hun bedrijf gaat. Het mooie is echter dat het je ver kan brengen als je open staat voor andermans visie en durft te kijken naar hoe je nog kunt groeien. Niemand weet alles zelf, en het is waardevol om van een ander iets te leren. Zeker als je een professionele coach inschakelt (in dit geval een loopbaancoach) kan het je veel brengen. Diegene kan je namelijk inzichten geven waar je zelf niet op was gekomen, of je doen beseffen dat er een hele mooie kans gewoon voor het grijpen ligt. 

Wat zijn jouw sterke en zwakke punten?

Een van de dingen die je met zo’n loopbaancoach gaat analyseren zijn jouw sterke en zwakke punten. Beiden zijn even belangrijk om verder te groeien met je bedrijf. Misschien kun je bijvoorbeeld ook hulp gebruiken bij andere aspecten van je bedrijf, en durf je dat nu pas toe te geven, of kun je juist zelf veel meer dan je dacht. Een ander belangrijk onderdeel van coaching is het krijgen van meer zelfvertrouwen. Geloven in jezelf en in je kunnen is namelijk van wezenlijk belang voor het doen slagen van jouw bedrijfsconcept, wat voor concept het ook is. Het zal je verbazen hoeveel ondernemers heus wel weten wat ze willen, maar elke dag twijfelen over of ze dat wel kunnen bereiken of niet. Met behulp van een coach kun je jouw bedrijfsconcept zodanig formuleren dat het bereikbaar wordt, en het opdelen in haalbare stappen zodat je weet hoe je daar komt. 

Ondernemen met vallen en opstaan

Als laatste is het belangrijk dat je beseft dat je gerust fouten mag maken, ook tijdens het ondernemen. Fouten maken is namelijk menselijk en je leert ervan. Juist door fouten te maken krijg je door hoe dingen wél moeten en groei je sneller, het lijkt een paradox, maar het is waar!