In drie simpele stappen je goud verkopen

0
715

Je hebt vast weleens bij een juwelier gestaan en gedacht: waarom zijn gouden sieraden zoveel duurder dan zilver? Dit is onder andere te danken aan de populariteit van goud én aan de hoeveelheid goud die te vinden is in de zogenoemde goudmijnen. Er is minder goud in de wereld, en daardoor is goud een zeer waardevol edelmateriaal. Wil je snel een paar centen verdienen? Dan kan het zeer lucratief zijn om je eigen goud te verkopen. Maar hoe doe je dat? Vroeger moest je naar een edelsmid of juwelier, en was je veel tijd kwijt aan het verkopen van je goud. Gelukkig gaat het tegenwoordig een stuk sneller, en kan het grotendeels via het internet. Ben je benieuwd hoe dit moet? In dit artikel lees je er alles over!

Controleer de goudprijs

Voordat jij jouw goud gaat verkopen, wil je natuurlijk eerst weten hoeveel je goud ongeveer waard is. Daarom is het zeer belangrijk om de actuele goudprijs te controleren. Dit doe je gemakkelijk online. Veel professionele opkoopsites bieden zelfs hun eigen online calculator aan. De goudprijs is afhankelijk van het gewicht van het goud, maar ook van het aantal karaats. Voor het invoeren van de online calculator ben je dan ook deze gegevens nodig. Weet je niet hoeveel karaats goud je in huis hebt? Geen zorgen, er zijn hulpmiddelen die je kunt raadplegen.

Het versturen van je goud

Ben jij tevreden met de actuele goudprijs? Dan is het tijd voor de volgende stap: namelijk het versturen van je goud. De meeste opkoopsites bieden de mogelijkheid om een uitgebreid taxatiepakket aan te vragen. Dit pakket krijg je vervolgens vrijblijvend thuisgestuurd, en zit vol met belangrijke informatie. Zo bestaat het taxatiepakket van Goudonline.nl bijvoorbeeld uit een stappenplan, een taxatieformulier, een sealbag en een beveiligde retourenvelop. In het stappenplan lees je uitgebreid hoe de verkoop van goud in zijn werk gaat, en op het taxatieformulier vul je belangrijke gegevens in. Met de sealbag en de beveiligde retourenvelop ben je verzekerd van een veilige verzending. Dit betekent dat het goud in de meeste gevallen is verzekerd tijdens de verzending. Jij hoeft je dus nergens zorgen over te maken, en kunt rustig de offerte tegemoet zien.

Betaling

Zodra het bedrijf jouw goud heeft ontvangen, word het getaxateerd door ervaren specialisten. Dit betekent dat jij altijd de beste prijs krijgt voor jouw goud. Vervolgens word er door het bedrijf een offerte uitgeschreven, en deze wordt veelal via de email naar jou verstuurt. Pas wanneer jij akkoord gaat met de offerte word het geldbedrag overgemaakt naar jouw rekening. De meeste opkoopbedrijven betalen zeer snel uit. Dit kan zelfs binnen 24 uur nadat jij akkoord hebt gegeven op de offerte. Uiteraard kun je de offerte ook weigeren. In dat geval word het goud naar jou geretourneerd.